Időjárás

Hatalmas havazásra kell felkészülni!

A tél igencsak bedurvult: a mai ónos eső által okozott jeges utakat nem fogjuk látni a holnapi hatalmas havazástól.
omsz javazás A sárga területeken erős havazás, a narancssárgán meg hófúvás lesz (Forrás: OMSZ)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint a Dunántúlon és a Dél-Alföldön összességében nagy területen lehet nagy mennyiségű havazásra számítani holnap reggelig. Az Észak-Dunántúlon általában 5 centi, míg a déli, délnyugati megyékben néhol akár a 20 centimétert is meghaladhatja az éjszaka folyamán lehulló hó. Napközben viszont ez a csapadékzóna kelet, délkelet felé távozik, nyugat felől többfelé felszakadozik a felhőzet, így a havazás is fokozatosan megszűnik. Ráadásul a pozitív hőmérséklet miatt a frissen hullott hó olvadni is fog, azonban a Tiszántúlon még lehet közepes intenzitású havazásból 5 centiméteres hóréteg. Elsősorban a Duna menti területeken és a Dél-Alföldön lehet tapadó hóra számítani.

Továbbá hófúvásra is lehet számítani ma késő estétől csütörtök reggelig a Dunántúli-középhegységben (legtovább a Bakonyban), a viharossá (~ 60 km/h) fokozódó északnyugati, északi szél miatt.

A hőmérséklet csúcsértéke 0 és 5 fok között alakul.

Ma pedig, mint ahogyan azt korábban jeleztük is, több megyében is egyes, illetve kettes fokozatú riasztás van érvényben az ónos eső miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen