hirdetés
Időjárás

Újra jön a hideg és a hó

Bár a hét első napja egyáltalán nem úgy indult, hétvégére ismét megérkezik a jól ismert hideg és hó. Kemény mínuszokra számíthatunk még nappal is. Az esős, borongós, inkább tavasziasnak mondható enyhe időjárás valószínűleg csütörtökig tart majd, ekkor érkezik meg a hidegfront a térségünkbe.
Tél Hajdú-Bihar megyében úzmarás bokor mellett halad el egy autó Debrecen közelében 2016. január 9-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
hirdetés

A hét egyáltalán nem úgy kezdődött, ahogy azt egy téli hónaptól elvárnánk. Az időjárás enyhe volt, a plusz 12 Celsius-fok sem volt ritka néhány területen. Csapadéktól sem voltunk mentesek, sajnos sok helyen ónos eső nehezítette meg a közlekedők életét. Ez a meleg idő azonban a hétvégére teljesen el fog tűnni és átadja a helyét a kemény mínuszoknak és havazásnak.

A jelenlegi enyhe, latyakos időjárás csütörtökig fog tartani. Nyugat felől felhők érkeznek ekkor és délután már csapadékra kell számítani. A legtöbb helyen eső, de északon akár már hó formájában is. A szél is megélénkülhet aznap. Minimum mínusz 5 és 0, maximum pedig plusz 2 és plusz 7 Celsius-fok körül fog alakulni a hőmérséklet.

Az ónos eső miatt lezárták a NormafátModell pózol egy divatfotósnak a Normafa autóparkolójának közelében 2016. január 10-én. A csúszásveszély és az ónos esőtől lehulló faágak miatt lezárták a balesetveszélyessé vált Normafát a parkoló és a körülötte vezető út kivételével. MTI Fotó: Demecs Zsolt

A szél tovább fog erősödni pénteken és hidegebb is lesz az előző napokhoz képest. Csapadékra még mindig gyakorta kell számítani, amely Északon havazást, Délen esőt, majd aztán később már ott is havazást jelent. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz kettő, a legmelegebbe pedig mínusz egy és plusz 4 Celsius-fok között fog alakulni a hőmérséklet.

A szeles időjárás szombaton is megmarad, ám ekkor csatlakozik hozzá a sok helyen előforduló hózápor is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 3, a legmagasabb pedig mínusz hat és mínusz 1 Celsius-fok lesz.

Hózápor várható a hét utolsó napján is. Aki a szabadban akar tartózkodni mindenképpen öltözzön jó melegen, hiszen minimum mínusz 13 és mínusz nyolc, maximum pedig mínusz 9 és mínusz 4 Celsius-fok körül fog alakulni a hőmérséklet. A szél továbbra is erős marad, egyes területekre azonban ez nem lesz jellemző. Ezekben a térségekben előfordulhat akár a mínusz 15 Celsius-fok, vagy annál hidegebb is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szombaton már több napsütés várható

Szombaton már több napsütés várhatóMintegy 10 fokos lehűlés várható a hétvégén

Mintegy 10 fokos lehűlés várható a hétvégénhirdetés
Michelisz Norbert megsérült

Michelisz Norbert megsérültFoci vb 2018 menetrend, eredmények

Foci vb 2018 menetrend, eredményekA Bubi lett az év szava 2017-ben

A Bubi lett az év szava 2017-benTízezrek tüntettek Londonban az újabb népszavazásért

Tízezrek tüntettek Londonban az újabb népszavazásértMegvannak az ötöslottó 25. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 25. heti nyerőszámaiA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen