hirdetés
Időjárás

Esős hétre kell számítanunk

Nagyon úgy tűnik, hogy a héten sem élvezhetjük a napütést, ugyanis az előrejelzések szerint a tegnap délután megérkezett csapadékos időjárás egészen a hétvégéig ki fog tartani. Akárhova is menjünk a napokban, az esernyőt nem ajánlatos otthon hagyni.
Eső Borongós, esős időre van kilátás egész héten (Forrás: Pexels)
hirdetés

Nem a februárban megszokott időjárást kapjuk immár egy ideje. Az ilyenkor még gyakran előforduló fagyokat felváltotta az enyhe idő, a havazást pedig az esőzések. Ez pedig az elkövetkezendő napokban sem fog megváltozni.

Hazánkat tegnap délután érte el egy csapadékrendszer és az előrejelzések alapján még a hét végéig számítanunk kell az esőre. Szinte az egész hétfő úgy fog eltelni, hogy az ég erősen borús, felhős lesz. Helyenként azért megvékonyodhat a felhőzet és egy rövid időre előbukkanhat a nap. Jellemzően azért jelentős mennyiségű csapadék fog hullani. A szél megélénkülhet és erős lökések is kialakulhatnak. A leghidegebb órákban 3 Celsius fok és 9 Celsius fok körül fog alakulni a hőmérséklet, a legmelegebben pedig 7 és 12 Celsius fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála.

EsernyőAz esernyőket sem ajánlatos otthon hagyni (Forrás: Pexels)

Kedden szintén sokfelé várható eső. Az ég túlnyomóan borult lesz. Helyenként erős légmozgásra kell számítani. Minimum 2 és 7 Celsius fok, maximum pedig 5 és 10 Celsius fok körül fog alakulni a hőmérséklet.

Szerdán egyedül az Alföldön élők élvezhetik majd a napsütést az eddigi előrejelzések szerint. Másutt esőzések és az északi, északkeleti szél felélénkülésé várható. A légmozgás az esti órákra valamelyest csökken. Az éjszakai órákban a legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 7, nappal pedig a legmagasabb 9 és 14 Celsius fok lesz.

Csütörtökön sem tapasztalhatunk jelentős változást. Megélénkül az északi szél és a hőmérséklet 5-13 Celsius fok körül várható.

A nedves levegő pénteken is marad. Eső, eső és eső, a magasabban fekvő területeken pedig akár havas eső, illetve hó is kialakulhat. A felhőzet gyakrabban szakadozhat fel. Minimum 1 és 6 Celsius fok, maximum pedig 5 és 10 Celsius fok várható.

Valószínűleg a hétvége sem telik el csapadék nélkül, ám már csak szórványosan. Szombaton hajnalban mínusz 4 és 1 Celsius fokig esik vissza a hőmérséklet, nappal pedig 5-10 Celsius fokig fog felmelegedni az időjárás.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A tél legerősebb lehűlése érkezik

A tél legerősebb lehűlése érkezik


FAGY,     HAVAZÁS,     METEOROLÓGIA

hirdetés
Több mint 11 ezer férőhelyen várják a hajléktalanokat

Több mint 11 ezer férőhelyen várják a hajléktalanokatA Liu fivérek negyeddöntőben 500 méteren

A Liu fivérek negyeddöntőben 500 méterenAz állami földbérletek felülvizsgálatát ígérte Karácsony Gergely

Az állami földbérletek felülvizsgálatát ígérte Karácsony GergelyKeszler Andrea negyeddöntős 1000 méteren

Keszler Andrea negyeddöntős 1000 méterenBuszbalesetek is történtek a havazásban

Buszbalesetek is történtek a havazásbanBejelentette visszavonulását Schobert Norbi

Bejelentette visszavonulását Schobert NorbiA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen