Időjárás

Jéggel, hóval és hatalmas széllel érkezhet az Egyesült Királyság területére „Jake”

A Storm Jake nevű vihar szerdán érheti el az Egyesült Királyság területét, valóságos ítéletidőt hozva magával.
Storm Imogen Storm Imogen - Februárt követően márciusban is egy nagyobb vihar érkezhet (Forrás: independent.co.uk)

A vihar az előrejelzések szerint a szerdai napon éri el Britanniát, s ezzel együtt jégesővel, havazással és akár 113 kilométer/órás (70mérföld/h) széllel is megkeserítheti az itt élők, tartózkodók napját.

A hideg légáramlat jóformán az egész országon keresztülhaladhat majd, s helyenként akár heves záporok is kialakulhatnak, melyeket legalább részben havazás, havas eső, ónos eső, de akár jégeső is „kiegészíthet”.

A helyi meteorológiai szolgálat arra figyelmezteti az utakon közlekedőket, hogy vezessenek nagyon körültekintően, mivel Észak-Anglia több területén, de Észak-Wales, Skócia és Észak-Írország bizonyos régióiban is sárga figyelmeztetést adtak ki szerdára a hó és jég miatt. Cheshireben, Nottinghamshireben, Derbyshireben és Humberben akár több centiméter hó is eshet, minek következtében arra hívták fel az emberek figyelmét, hogy induljanak útnak minél hamarabb, hiszen a zord időjárás a közlekedést is lassíthatja majd. Különösen a szerdai csúcsforgalomban intik továbbá óvatos vezetésre az Egyesült Királyságban közlekedőket.

A várhatóan igen erős szél miatt Walesben és Délnyugat-Anglia területén ugyancsak körültekintőbben kell majd közlekedni. Calum MacColl, a meteorológiai szolgálat munkatársa szerint a Storm Jake 50-70 mérföld/órás (80-113 km/h) széllökéseket is produkálhat a reggeli órákban a partközeli területeken, de a délutáni órákban a délkeleti területeken is.

A télikabátokat sem érdemes még nagyon eltenni az országban – a szerdai napon a hőmérséklet szinte drámaian csökkenhet – Észak-Angliában a legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 4 Celsius-fok körül alakul majd, míg Skóciában 6-8 °C várható. Londonban kissé melegebb lehet, itt a hőmérséklet a nappali órákban akár a 9 Celsius-fokot is elérheti majd.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Változó időre számíthatunk az elkövetkező napokban

Változó időre számíthatunk az elkövetkező napokban


ELŐREJELZÉS,     NAPSÜTÉS,     ESŐ

Erősen felhős időre számíthatunk a hétvégén

Erősen felhős időre számíthatunk a hétvégén


HÉTVÉGE,     HÓFÚVÁS,     HAVAZÁS

Több mint százan siettek egy eltűnt kisfiú keresésére

Több mint százan siettek egy eltűnt kisfiú kereséséreKásler: az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

Kásler: az óvoda az oktatás egyik legfontosabb elemeKilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

Magyarországon fogták el a Football Leaks tulajdonosát

Magyarországon fogták el a Football Leaks tulajdonosátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen