hirdetés
Időjárás

Jéggel, hóval és hatalmas széllel érkezhet az Egyesült Királyság területére „Jake”

A Storm Jake nevű vihar szerdán érheti el az Egyesült Királyság területét, valóságos ítéletidőt hozva magával.
Storm Imogen Storm Imogen - Februárt követően márciusban is egy nagyobb vihar érkezhet (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

A vihar az előrejelzések szerint a szerdai napon éri el Britanniát, s ezzel együtt jégesővel, havazással és akár 113 kilométer/órás (70mérföld/h) széllel is megkeserítheti az itt élők, tartózkodók napját.

A hideg légáramlat jóformán az egész országon keresztülhaladhat majd, s helyenként akár heves záporok is kialakulhatnak, melyeket legalább részben havazás, havas eső, ónos eső, de akár jégeső is „kiegészíthet”.

A helyi meteorológiai szolgálat arra figyelmezteti az utakon közlekedőket, hogy vezessenek nagyon körültekintően, mivel Észak-Anglia több területén, de Észak-Wales, Skócia és Észak-Írország bizonyos régióiban is sárga figyelmeztetést adtak ki szerdára a hó és jég miatt. Cheshireben, Nottinghamshireben, Derbyshireben és Humberben akár több centiméter hó is eshet, minek következtében arra hívták fel az emberek figyelmét, hogy induljanak útnak minél hamarabb, hiszen a zord időjárás a közlekedést is lassíthatja majd. Különösen a szerdai csúcsforgalomban intik továbbá óvatos vezetésre az Egyesült Királyságban közlekedőket.

A várhatóan igen erős szél miatt Walesben és Délnyugat-Anglia területén ugyancsak körültekintőbben kell majd közlekedni. Calum MacColl, a meteorológiai szolgálat munkatársa szerint a Storm Jake 50-70 mérföld/órás (80-113 km/h) széllökéseket is produkálhat a reggeli órákban a partközeli területeken, de a délutáni órákban a délkeleti területeken is.

A télikabátokat sem érdemes még nagyon eltenni az országban – a szerdai napon a hőmérséklet szinte drámaian csökkenhet – Észak-Angliában a legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 4 Celsius-fok körül alakul majd, míg Skóciában 6-8 °C várható. Londonban kissé melegebb lehet, itt a hőmérséklet a nappali órákban akár a 9 Celsius-fokot is elérheti majd.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaiHalálos baleset történt Somogyban

Halálos baleset történt SomogybanNémet Nagydíj - Vettelé az első rajtkocka, Hamilton csak 14.

Német Nagydíj - Vettelé az első rajtkocka, Hamilton csak 14.Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten

Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten


BALESET,     VASÚT,     MÁV

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályán

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályánVonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél

Vonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél


VASÚT,     BALESET,     VONAT

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen