Időjárás

Durva tavaszi vihar érkezett az Egyesült Államok területére

Hóval és igen erős széllel érkezett többek között Denverbe a tavaszi vihar, amely hatására több közutat és a repülőteret is le kellett zárni korábban.
Denver Denverben a légi közlekedés is szünetelt (Forrás: endtimeheadlines.org)

Lassan kezd újból helyreállni a rend Denverben, ahol szerdán napközben összesen hét óráig szünetelt biztonsági okokból a légi közlekedés. Mire azonban újból megindulhatott volna a légi forgalom, az 1500 járatból 1300-at már törölni kellett. Akadtak olyanok, akik egyáltalán nem tudtak eljutni oda, ahová indultak, így végül több száz ember ragadt a repülőtéren, akiknek a személyzet szükség esetén takarókat és matracokat ajánlott fel. A repülőteret legutoljára 2006-ban kellett lezárni a rossz időjárás miatt, most pedig újból zavartalanul működik. Eközben a közutakon a kedvezőtlen látási viszonyok és csúszós utak miatt több baleset is történt, és egyes utak járhatatlanná váltak.

Denver, havazásSzokatlanul nagy hó esett Denverben (Forrás: newmilfordspectrum.com)

A szerdai vihar erős széllökésekkel és havazással érkezett meg a területre, és a közutak biztonságát is veszélyeztette, mivel a látási viszonyok is kedvezőtlenebbé váltak hatására. A meteorológusok szerint a tegnapi napon egyes helyeken 5, míg máshol akár 18 centiméter hó is eshetett. A szél eközben 64-73 km/h sebességű volt. Megjegyezték továbbá, hogy egyáltalán nem ritka jelenség, hogy még márciusban is nagy viharok érkeznek, de a leesett hó mennyisége és az erős szél mindenesre figyelemre méltóak voltak.

A CBS szerint a heves havazást és az erős szelet időnként villámlások is kísérték, illetve arról számoltak be, hogy az Egyesült Államok területén összesen mintegy 57 millió embert érinthet a szokatlanul nagy, tavaszi vihar a továbbiakban is.

Azokban az államokban, ahová a vihar az előrejelzések szerint hamarosan elérkezik, a hatóságok igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az emberek minél nagyobb biztonságban legyenek, Wisconsinban pedig rendkívüli állapotot hirdettek ki a vihar miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Változó időre számíthatunk az elkövetkező napokban

Változó időre számíthatunk az elkövetkező napokban


ELŐREJELZÉS,     NAPSÜTÉS,     ESŐ

Erősen felhős időre számíthatunk a hétvégén

Erősen felhős időre számíthatunk a hétvégén


HÉTVÉGE,     HÓFÚVÁS,     HAVAZÁS

Több mint százan siettek egy eltűnt kisfiú keresésére

Több mint százan siettek egy eltűnt kisfiú kereséséreKásler: az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

Kásler: az óvoda az oktatás egyik legfontosabb elemeKilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

Magyarországon fogták el a Football Leaks tulajdonosát

Magyarországon fogták el a Football Leaks tulajdonosátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen