hirdetés
Időjárás

Durva tavaszi vihar érkezett az Egyesült Államok területére

Hóval és igen erős széllel érkezett többek között Denverbe a tavaszi vihar, amely hatására több közutat és a repülőteret is le kellett zárni korábban.
Denver Denverben a légi közlekedés is szünetelt (Forrás: endtimeheadlines.org)
hirdetés

Lassan kezd újból helyreállni a rend Denverben, ahol szerdán napközben összesen hét óráig szünetelt biztonsági okokból a légi közlekedés. Mire azonban újból megindulhatott volna a légi forgalom, az 1500 járatból 1300-at már törölni kellett. Akadtak olyanok, akik egyáltalán nem tudtak eljutni oda, ahová indultak, így végül több száz ember ragadt a repülőtéren, akiknek a személyzet szükség esetén takarókat és matracokat ajánlott fel. A repülőteret legutoljára 2006-ban kellett lezárni a rossz időjárás miatt, most pedig újból zavartalanul működik. Eközben a közutakon a kedvezőtlen látási viszonyok és csúszós utak miatt több baleset is történt, és egyes utak járhatatlanná váltak.

Denver, havazásSzokatlanul nagy hó esett Denverben (Forrás: newmilfordspectrum.com)

A szerdai vihar erős széllökésekkel és havazással érkezett meg a területre, és a közutak biztonságát is veszélyeztette, mivel a látási viszonyok is kedvezőtlenebbé váltak hatására. A meteorológusok szerint a tegnapi napon egyes helyeken 5, míg máshol akár 18 centiméter hó is eshetett. A szél eközben 64-73 km/h sebességű volt. Megjegyezték továbbá, hogy egyáltalán nem ritka jelenség, hogy még márciusban is nagy viharok érkeznek, de a leesett hó mennyisége és az erős szél mindenesre figyelemre méltóak voltak.

A CBS szerint a heves havazást és az erős szelet időnként villámlások is kísérték, illetve arról számoltak be, hogy az Egyesült Államok területén összesen mintegy 57 millió embert érinthet a szokatlanul nagy, tavaszi vihar a továbbiakban is.

Azokban az államokban, ahová a vihar az előrejelzések szerint hamarosan elérkezik, a hatóságok igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az emberek minél nagyobb biztonságban legyenek, Wisconsinban pedig rendkívüli állapotot hirdettek ki a vihar miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaiHalálos baleset történt Somogyban

Halálos baleset történt SomogybanNémet Nagydíj - Vettelé az első rajtkocka, Hamilton csak 14.

Német Nagydíj - Vettelé az első rajtkocka, Hamilton csak 14.Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten

Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten


BALESET,     VASÚT,     MÁV

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályán

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályánVonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél

Vonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél


VASÚT,     BALESET,     VONAT

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen