hirdetés
Időjárás

Legalább 250 millió fontos kárt okozhatott a téli árvíz Nagy-Britanniában

Óriási mértékű károkat okozott a szélsőséges téli időjárás Nagy-Britanniában, különösen a szokatlanul nagy téli áradások jártak hatalmas pusztítással – írta a The Guardian. A károk összege átszámítva közel 96-97 milliárd forintnak felel meg a felmérések szerint.
Téli áradás az Egyesült Királyság területén Téli áradás az Egyesült Királyság területén (Forrás: telegraph.co.uk)
hirdetés

Az érintett városok vezetőségei nagyjából elkészültek a téli árvíz okozta károk felmérésével Nagy-Britanniában, az eredmények pedig sokkolóak lehetnek: a hidakban, közutakban és a csatornákban, vízelvezető rendszerekben keletkezett károk mértéke elérheti akár a 250 millió fontos összeget is.

Az önkormányzatok szövetsége szerint a legnagyobb problémát az okozta, hogy több pusztító erejű természeti csapás, így a különösen nagy erejű viharok (Desmond és Eva), valamint az általuk kiváltott áradás is sújtotta az egyes településeket.

Téli árvíz Téli árvíz az Egyesült Királyságban (Forrás: telegraph.co.uk)

Noha már a 250 millió fontos kár is megdöbbentő, szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy ez az összeg még könnyen meglehet, hogy további növekedést is mutat majd, hiszen az önkormányzatok egy része még nem végzett a károk felmérésével. Mi több, ezek a jelentések, felmérések a háztartásokban keletkezett károkkal egyáltalán nem is számolnak: ha a lakosság vagy a vállalatok tulajdonában lévő tárgyakban, ingatlanokban keletkezett károkat is hozzászámoljuk ehhez, a KPMG szerint akár 5 milliárd font összegű kárral is számolhatunk.

Téli áradás Nagy-Britanniában Téli áradás Nagy-Britanniában (Forrás: mirror.co.uk)

A helyzetet némileg súlyosbítja, hogy az áradások nyomán igen sok újra nem hasznosítható hulladék is keletkezett – így a használhatatlanná vált bútorok, berendezési tárgyak – amelyek után több önkormányzatnak szintén tetemes pénzösszeget kell kifizetnie egyfajta hulladékgazdálkodási adóként. Nagy segítség lenne azonban, ha – a különös helyzetre tekintettel – ezt az összeget kivételesen nem kellene kifizetniük, hanem a településekben keletkezett károkat orvosolhatnák segítségével, esetleg új árvízvédelmi építményeket, tárgyakat szereznének be ebből az összegből. A legtöbb önkormányzat igyekezett segíteni a helyieken, de ahhoz, hogy továbbra is így tehessenek, maguk is segítségre szorulnak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaiHalálos baleset történt Somogyban

Halálos baleset történt SomogybanNémet Nagydíj - Vettelé az első rajtkocka, Hamilton csak 14.

Német Nagydíj - Vettelé az első rajtkocka, Hamilton csak 14.Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten

Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten


BALESET,     VASÚT,     MÁV

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályán

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályánVonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél

Vonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél


VASÚT,     BALESET,     VONAT

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen