hirdetés
Időjárás

Homokvihar okozott súlyos közlekedési baleseteket Arkansasban

Az Amerikai Egyesült Államokban homokvihar okozott több súlyos közlekedési balesetet. Részben a szokatlan időjárás, az erős szélfúvások, valamint a rossz látási viszonyok okolhatóak az egy ember halával járó balesetekért. Texasban eközben néhol teniszlabdányi méretű jég esett.
Arkansas homokvihar Arkansas homokvihar (Forrás: weather.com)
hirdetés

Egy ember meghalt, és legalább másik tizenegy személy megsérült két különböző közúti balesetben, amikor Arkansas államban a szokatlanul nagy homokvihar következtében vasárnap – írta a weather.com. Mindkét baleset Lawrence megyében történt, Jonesborotól északnyugatra, Arkansas északkeleti területén.

Homokvihar ArkansasbanHomokvihar Arkansasban (Forrás: hv11.com)

Az erős széllel kísért homokvihar következtében a látási viszonyok jelentősen romlottak, valószínűleg ezért is történhetett a két súlyos baleset. Az egyik balesetben összesen 12 autó ütközött össze a 63-as számú főúton, amelyet a baleset miatt le is kellett zárni egy ideig. A baleset tizenegy sérültjét kórházba szállították – ebben a balesetben senki nem sérült meg komolyabban. A néhány perccel később történt balesetben azonban, amikor öt autó ütközött össze, a Gazette szerint egy ember életét vesztette. Ebben a balesetben is megsérültek további személyek, de számukról a hatóságok nem közöltek információt.

A homokviharok miatt később több arkansasi utat is le kellett zárni ideiglenesen – írta a Gazette.

Texasban és egyes más államokban eközben jégeső esett, amelyet szintén erős szél kísért. Itt akadtak olyan területek, ahol akár teniszlabda nagyságú jég esett helyi idő szerint vasárnap délután.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szerdán a felhősebb ég mellett még számíthatunk napsütésre

Szerdán a felhősebb ég mellett még számíthatunk napsütésreNyugaton felhősebb, a Dunától keletre derült idő várható kedden

Nyugaton felhősebb, a Dunától keletre derült idő várható keddenhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen