hirdetés
Időjárás

Delhiben olyan meleg van, hogy hamarabb véget ér a tanév

A súlyos hőhullám miatt elrendelték, hogy a város valamennyi iskolában érjen véget hamarabb a tanév. A napokban a hőmérséklet elérte a 44 Celsius-fokot is Delhiben.
Hőhullám Delhiben A hőség kezd elviselhetetlenné válni India több területén (Forrás: ndtv.com)
hirdetés

Delhiben az összes iskolának kötelező lesz a tanév végét a rendesen megszokott időpont helyett május 11-re időzítenie. Mindezt az teszi szükségessé, hogy a közelmúltban egy jelentős hőséghullám érte el a várost, ami nagy veszélyt jelenthet a gyerekekre.

A hétfői napon például 44 Celsius-fokot mértek a legmelegebb órákban, de az elkövetkező hetekben váratóan nem is csökken majd jelentős mértékben a hőmérséklet – sőt, könnyen elképzelhető, hogy még magasabb értékeket mérnek majd.

Indiában korábban már több iskolában is kényszerű szünetet rendeltek el, mivel a hőség és az aszály mintegy 330 millió ember életét keserítette meg eddig is az ország számos területén. Delhi állami működtetésű iskoláiban május tizedikén ér véget a tanítás, míg más intézményekben ettől kis mértékben eltérhet a vakáció első napjának időpontja – de egyetlen iskolában sem lehet tanítás a kijelölt időpont (május 11.) után. Akadnak olyan iskolák, ahol az év végi nagy dolgozatok a hőség és a korábban kezdődő szünet miatt elmaradnak.

A kormány döntése számos iskolában okozhat problémát, hiszen többen úgy készültek, hogy még akár hetekkel is tovább tarthat a tanítás – ezekben az intézményekben a tananyag leadása, valamint a dolgozatok megíratása is

Többen ugyanakkor egyetértenek a döntéssel, hiszen úgy vélik, a gyerekek egészsége a legfontosabb – Delhiben pedig akadnak olyan gyerekek, akiknek akár órákat kell utaznia ahhoz, hogy beérhessenek az iskolába. Ez a hosszú út igen kimerítő lehet a gyerekek számára a szélsőséges melegben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szerdán a felhősebb ég mellett még számíthatunk napsütésre

Szerdán a felhősebb ég mellett még számíthatunk napsütésreNyugaton felhősebb, a Dunától keletre derült idő várható kedden

Nyugaton felhősebb, a Dunától keletre derült idő várható keddenhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen