hirdetés
Időjárás

Delhiben olyan meleg van, hogy hamarabb véget ér a tanév

A súlyos hőhullám miatt elrendelték, hogy a város valamennyi iskolában érjen véget hamarabb a tanév. A napokban a hőmérséklet elérte a 44 Celsius-fokot is Delhiben.
Hőhullám Delhiben A hőség kezd elviselhetetlenné válni India több területén (Forrás: ndtv.com)
hirdetés

Delhiben az összes iskolának kötelező lesz a tanév végét a rendesen megszokott időpont helyett május 11-re időzítenie. Mindezt az teszi szükségessé, hogy a közelmúltban egy jelentős hőséghullám érte el a várost, ami nagy veszélyt jelenthet a gyerekekre.

A hétfői napon például 44 Celsius-fokot mértek a legmelegebb órákban, de az elkövetkező hetekben váratóan nem is csökken majd jelentős mértékben a hőmérséklet – sőt, könnyen elképzelhető, hogy még magasabb értékeket mérnek majd.

Indiában korábban már több iskolában is kényszerű szünetet rendeltek el, mivel a hőség és az aszály mintegy 330 millió ember életét keserítette meg eddig is az ország számos területén. Delhi állami működtetésű iskoláiban május tizedikén ér véget a tanítás, míg más intézményekben ettől kis mértékben eltérhet a vakáció első napjának időpontja – de egyetlen iskolában sem lehet tanítás a kijelölt időpont (május 11.) után. Akadnak olyan iskolák, ahol az év végi nagy dolgozatok a hőség és a korábban kezdődő szünet miatt elmaradnak.

A kormány döntése számos iskolában okozhat problémát, hiszen többen úgy készültek, hogy még akár hetekkel is tovább tarthat a tanítás – ezekben az intézményekben a tananyag leadása, valamint a dolgozatok megíratása is

Többen ugyanakkor egyetértenek a döntéssel, hiszen úgy vélik, a gyerekek egészsége a legfontosabb – Delhiben pedig akadnak olyan gyerekek, akiknek akár órákat kell utaznia ahhoz, hogy beérhessenek az iskolába. Ez a hosszú út igen kimerítő lehet a gyerekek számára a szélsőséges melegben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaiHalálos baleset történt Somogyban

Halálos baleset történt SomogybanNémet Nagydíj - Vettelé az első rajtkocka, Hamilton csak 14.

Német Nagydíj - Vettelé az első rajtkocka, Hamilton csak 14.Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten

Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten


BALESET,     VASÚT,     MÁV

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályán

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályánVonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél

Vonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél


VASÚT,     BALESET,     VONAT

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen