hirdetés
Időjárás

Pénteken néhol órákra kisüthet a nap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön nyugat, délnyugat felől felszakadozik, csökken ugyan a felhőzet, de estig alapvetően felhős marad az ég.
Napsütés Számottevő csapadék nem várható, csak északon lehet gyenge eső, szitálás (Forrás: desktopimages.org)
hirdetés

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Nyugat, délnyugat felől felszakadozik, csökken ugyan a felhőzet, de estig alapvetően felhős marad az ég. Határozottabb felhőzetcsökkenés csak éjszaka várható. Estig a Dunától keletre még helyenként lehet gyenge eső, majd éjjel már csak a tartósan borult Északi-középhegységben lehet szitálás. Ott éjszaka párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Pénteken utóbbi területen borult, párás marad az idő, másutt a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, csak északon lehet gyenge eső, szitálás. A déli szél az éjszaka folyamán a Dunántúlon egyre nagyobb területen megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, majd péntek napközben nyugaton már másutt is megerősödik a szél, sőt egy-egy viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, az Északi-középhegység területén lesz a leghidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 11 és 17 fok között alakul, a Dunántúl délnyugati-nyugati felén lesz a legenyhébb az idő, ugyanakkor az Északi-középhegységben csak 4, 9 fok valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Izlandtól keletre és Svédország fölött találhatóak annak a ciklonrendszernek a középpontjai, amely döntően meghatározza jelenleg kontinensünk időjárását. Erősen felhős vagy borult az ég, nagyobb összefüggő területen csak a mediterrán térségben süt a nap. Európa északi és nyugati részein sokfelé esik az eső, Stockholmtól északra havas eső, havazás is előfordul. Nyugat-Európa fölé délnyugati áramlással enyhe levegő áramlik, így Dublinban 11, Londonban 14, Brüsszelben 15 fokot mérnek, ennél lényegesen melegebb, 20, 21 fok csak Lisszabon és Sevilla környékén van. A Kelet-európai-síkságon napközben is -5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, sőt az Uralnál csak -15, -20 fokot mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence fölé az említett ciklon előoldalán délies áramlással egyre melegebb levegő áramlik.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Több-kevesebb napsütésre is számíthatunk hétfőn

Több-kevesebb napsütésre is számíthatunk hétfőnAz évszakhoz képest továbbra is hűvösebb marad az idő

Az évszakhoz képest továbbra is hűvösebb marad az idő


HŰVÖS,     ZÁPOR,     ZIVATAR

hirdetés
Rekorderekhez csatlakozott Kane

Rekorderekhez csatlakozott KaneŐrizetbe vették a 42-es úton történt tömegbalesetet okozó sofőrt

Őrizetbe vették a 42-es úton történt tömegbalesetet okozó sofőrtBaleset miatt több kilométeres a torlódás az M3-ason Bagnál

Baleset miatt több kilométeres a torlódás az M3-ason Bagnál


BAG,     BALESET,     TORLÓDÁS

Folyamatossá válhat a medvék jelenléte hazánkban

Folyamatossá válhat a medvék jelenléte hazánkban


MEDVE,     ÁLLATOK,     TERMÉSZET

Megszületett Brigitte Nielsen ötödik gyermeke

Megszületett Brigitte Nielsen ötödik gyermekeErdogan bejelentette győzelmét a török államfőválasztáson

Erdogan bejelentette győzelmét a török államfőválasztásonA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen