hirdetés
Időjárás

Pénteken néhol órákra kisüthet a nap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön nyugat, délnyugat felől felszakadozik, csökken ugyan a felhőzet, de estig alapvetően felhős marad az ég.
Napsütés Számottevő csapadék nem várható, csak északon lehet gyenge eső, szitálás (Forrás: desktopimages.org)
hirdetés

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Nyugat, délnyugat felől felszakadozik, csökken ugyan a felhőzet, de estig alapvetően felhős marad az ég. Határozottabb felhőzetcsökkenés csak éjszaka várható. Estig a Dunától keletre még helyenként lehet gyenge eső, majd éjjel már csak a tartósan borult Északi-középhegységben lehet szitálás. Ott éjszaka párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Pénteken utóbbi területen borult, párás marad az idő, másutt a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, csak északon lehet gyenge eső, szitálás. A déli szél az éjszaka folyamán a Dunántúlon egyre nagyobb területen megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, majd péntek napközben nyugaton már másutt is megerősödik a szél, sőt egy-egy viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, az Északi-középhegység területén lesz a leghidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 11 és 17 fok között alakul, a Dunántúl délnyugati-nyugati felén lesz a legenyhébb az idő, ugyanakkor az Északi-középhegységben csak 4, 9 fok valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Izlandtól keletre és Svédország fölött találhatóak annak a ciklonrendszernek a középpontjai, amely döntően meghatározza jelenleg kontinensünk időjárását. Erősen felhős vagy borult az ég, nagyobb összefüggő területen csak a mediterrán térségben süt a nap. Európa északi és nyugati részein sokfelé esik az eső, Stockholmtól északra havas eső, havazás is előfordul. Nyugat-Európa fölé délnyugati áramlással enyhe levegő áramlik, így Dublinban 11, Londonban 14, Brüsszelben 15 fokot mérnek, ennél lényegesen melegebb, 20, 21 fok csak Lisszabon és Sevilla környékén van. A Kelet-európai-síkságon napközben is -5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, sőt az Uralnál csak -15, -20 fokot mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence fölé az említett ciklon előoldalán délies áramlással egyre melegebb levegő áramlik.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
A jövő hét végén már sok napsütésre számíthatunk

A jövő hét végén már sok napsütésre számíthatunkhirdetés
Újabb reklámfelületeket szerezne meg a Jobbik

Újabb reklámfelületeket szerezne meg a JobbikVéget ért Hódi Pamela és Berki Krisztián kapcsolata

Véget ért Hódi Pamela és Berki Krisztián kapcsolataFüggetlenségükről szavaznak az iraki kurdok

Függetlenségükről szavaznak az iraki kurdok


IRAK,     KURDOK,     NÉPSZAVAZÁS

Lövöldözés volt Tennessee állam egyik templomában

Lövöldözés volt Tennessee állam egyik templomában


USA,     TENNESSEE,     LÖVÖLDÖZÉS

Orbán Viktor gratulált Angela Merkelnek

Orbán Viktor gratulált Angela MerkelnekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen