hirdetés
Időjárás

Pénteken néhol órákra kisüthet a nap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön nyugat, délnyugat felől felszakadozik, csökken ugyan a felhőzet, de estig alapvetően felhős marad az ég.
Napsütés Számottevő csapadék nem várható, csak északon lehet gyenge eső, szitálás (Forrás: desktopimages.org)
hirdetés

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Nyugat, délnyugat felől felszakadozik, csökken ugyan a felhőzet, de estig alapvetően felhős marad az ég. Határozottabb felhőzetcsökkenés csak éjszaka várható. Estig a Dunától keletre még helyenként lehet gyenge eső, majd éjjel már csak a tartósan borult Északi-középhegységben lehet szitálás. Ott éjszaka párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Pénteken utóbbi területen borult, párás marad az idő, másutt a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, csak északon lehet gyenge eső, szitálás. A déli szél az éjszaka folyamán a Dunántúlon egyre nagyobb területen megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, majd péntek napközben nyugaton már másutt is megerősödik a szél, sőt egy-egy viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, az Északi-középhegység területén lesz a leghidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 11 és 17 fok között alakul, a Dunántúl délnyugati-nyugati felén lesz a legenyhébb az idő, ugyanakkor az Északi-középhegységben csak 4, 9 fok valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Izlandtól keletre és Svédország fölött találhatóak annak a ciklonrendszernek a középpontjai, amely döntően meghatározza jelenleg kontinensünk időjárását. Erősen felhős vagy borult az ég, nagyobb összefüggő területen csak a mediterrán térségben süt a nap. Európa északi és nyugati részein sokfelé esik az eső, Stockholmtól északra havas eső, havazás is előfordul. Nyugat-Európa fölé délnyugati áramlással enyhe levegő áramlik, így Dublinban 11, Londonban 14, Brüsszelben 15 fokot mérnek, ennél lényegesen melegebb, 20, 21 fok csak Lisszabon és Sevilla környékén van. A Kelet-európai-síkságon napközben is -5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, sőt az Uralnál csak -15, -20 fokot mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence fölé az említett ciklon előoldalán délies áramlással egyre melegebb levegő áramlik.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csapadékosabb, de továbbra is meleg idő várható a jövő héten

Csapadékosabb, de továbbra is meleg idő várható a jövő héten


NAPSÜTÉS,     SZÉL,     ZÁPOR

Derült, napos, de néha kicsit szeles lesz a hétvége

Derült, napos, de néha kicsit szeles lesz a hétvégehirdetés
Baleset miatt lezárták a 33-as főutat Debrecen közelében

Baleset miatt lezárták a 33-as főutat Debrecen közelében


BALESET,     DEBRECEN,     ÚTLEZÁRÁS

Megvannak a hatos lottó 16. heti nyerőszámai

Megvannak a hatos lottó 16. heti nyerőszámai


LOTTÓ,     HATOS LOTTÓ,     SZERENCSE

Megkezdődött a dunai hajózási szezon

Megkezdődött a dunai hajózási szezon


DUNA,     HAJÓZÁS,     SZEZON

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen