hirdetés
Időjárás

Meddig számíthatunk napsütésre?

Az elmúlt hétvégén végre kellemes, napsütéses időnek örülhettük – de vajon meddig tart még a napos idő?
Őszi falevelek Az elkövetkező napokban még lehet napsütés (Forrás: freeths.co.uk)
hirdetés

Úgy tűnik, hogy holnap még kellemes időben lehet részünk, a hét vége felé közeledve azonban egyre több felhő jelenhet meg az égen. A jövő hét első napján azonban újból több napsütés valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon a pára-, és ködfoltok, valamint az alacsonyszintű felhőzet feloszlását követően napos idő várható, csapadék nélkül. A délkeleti szél a Kisalföldön és Szeged környékén megerősödik, máshol megélénkül. Nappal a hőmérséklet akár 10-17 fok között is alakulhat, míg estére többnyire 4-11 fok közé hűl a levegő ám a fagyzugosabb helyeken akár fagypont közelében is lehet a hőmérséklet.

Szerdán az ország nagyobb részén sok napsütésre és száraz időre számíthatunk kevés felhő mellett, északkeleten és keleten azonban már előfordulhatnak tartósan borult, ködös területek is. A Dunántúlon megélénkül, északnyugaton pedig meg is erősödik a délkeleti szél. A hőmérséklet minimuma -2 és +7 Celsius-fok között alakul, a magasabb értékek a Nyugat-Dunántúlon jellemzőek. Nappal a napos vidékeken akár 11-16, máshol 6-10 fokra is lehet számítani.

Csütörtökön meglehetősen változatos időre számíthatunk: borult, ködös és napos-fátyolfelhős területek váltakoznak majd. Az ország nagyobb részén gyenge vagy mérsékelt marad a délkeleti szél, északnyugaton azonban továbbra is lesznek élénk széllökések. Éjjel a leghidegebb órákban -1 és +6 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, míg nappal legmelegebb órákban a napos vidékeken 10-16 fok is lehet. A tartósan borult területeken nappal sem haladja meg a hőmérséklet az 5-9 fokot.

Pénteken többnyire közepesen felhős, a Győr-Békéscsaba vonaltól pedig nagyrészt borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk. Élénk széllökések csak a Dunántúl északnyugati részén kísérhetik a délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8 fok között alakul, keleten lesz hűvösebb, míg nyugat felé melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet napos vidékeken 10-16, a tartósan borult részeken azonban csak 6-9 fok között valószínű.

Szombaton túlnyomórészt erősen felhős égre számíthatunk, szórványosan kisebb eső, zápor is lehet. A leghidegebb órákban 2-7 fok között alakul a hőmérséklet, míg nappal 7-13 fok várható.

Vasárnap kezdetben általában erősen felhős lesz az ég, ezt követően kisebb körzetekben szakadozottá válik a felhőzet. Eső, illetve zápor helyenként előfordulhat. Néhol megerősödik, egyébként megélénkül az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet minimuma 2-7, a maximuma pedig 7-12 fok között alakul.

A jövő hét első napján már csökken a felhőzet, és több órára is kisüt a nap – csapadék nem várható. Többfelé megerősödik az északi szél, a Tiszántúlon pedig egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 2-7 fok között várható.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
A jövő hét végén már sok napsütésre számíthatunk

A jövő hét végén már sok napsütésre számíthatunkhirdetés
Újabb reklámfelületeket szerezne meg a Jobbik

Újabb reklámfelületeket szerezne meg a JobbikVéget ért Hódi Pamela és Berki Krisztián kapcsolata

Véget ért Hódi Pamela és Berki Krisztián kapcsolataFüggetlenségükről szavaznak az iraki kurdok

Függetlenségükről szavaznak az iraki kurdok


IRAK,     KURDOK,     NÉPSZAVAZÁS

Lövöldözés volt Tennessee állam egyik templomában

Lövöldözés volt Tennessee állam egyik templomában


USA,     TENNESSEE,     LÖVÖLDÖZÉS

Orbán Viktor gratulált Angela Merkelnek

Orbán Viktor gratulált Angela MerkelnekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen