hirdetés
Időjárás

Narancs figyelmeztetések extrém hideg, illetve hófúvás miatt

Továbbra is másodfokú (narancs) a figyelmeztetés Nógrád megyében az extrém hideg, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében a hófúvás veszélye miatt. Hétfőn napközben mindenütt mínusz 10 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet.
OMSZ figyelmeztetés Extrém hideg miatt kiadott figyelmeztetés a keddi napra (Forrás: met.hu)
hirdetés

Több járásban másodfokú a riasztás: az érintett területeken a következő órákban is készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

 

Narancs riasztásRiasztás hófúvás miatt (Forrás: met.hu)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint szintén a hófúvás veszélye miatt

  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Hajdú-Bihar, 
  • Jász-Nagykun-Szolnok,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg,
  • Veszprém és
  • Zala megyében

elsőfokú a figyelmeztetés.

HófúvásHófúvás miatt kiadott figyelmeztetés a mai napra (Forrás: met.hu)

Szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a viharos szél veszélye miatt is

  • Borsod-Abaúj-Zemplén és
  • Győr-Moson-Sopron megyére.

A meteorológiai szolgálat azt írta: keleten, kiemelten Borsod-Abaúj-Zemplén keleti felén, Szabolcs-Szatmár-Beregben, illetve elsősorban Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein az erős vagy viharos szél a hóval borított tájakon kisebb körzetekben hordhatja a havat a déli, kora délutáni órákig.

A Dunántúlon tovább erősödő, helyenként viharos lökésekkel kísért szél a Dunántúl nyugati megyéiben, a hóval borított tájakon jellemzően alacsony, de északnyugaton kis területen (elsősorban Sopron tágabb térségében) már magasabb hótorlaszokat építhet a délutáni órákig.

Délutánig a nyugati határ közelében időszakos hószállingózás is lehet. A Dunától keletre is lehet hószállingózás, akár gyenge havazás. Hétfő délutánig a Dunától keletre eső területeken kisebb körzetekben akár 1-3 centiméter körüli hóréteg is kialakulhat. Hétfő délutántól északkelet felől előbb északon, majd később a Dunántúlon nagyobb területen van esélye havazás kialakulásának, amelyből az éjféli órákig maximum 3 centiméter hó hullhat.

A hőmérséklet napközben mindenütt mínusz 10 fok fölé emelkedik. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között alakul. Késő estére mínusz 13 és mínusz 6 fok közé hűl a levegő.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Hétvégére jön az eső

Hétvégére jön az eső


ESŐ,     HÉTVÉGE,     ELŐREJELZÉS

Erős szél miatt adtak ki riasztást

Erős szél miatt adtak ki riasztást


SZÉL,     VIHAROS SZÉL,     RIASZTÁS

hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen