hirdetés
Időjárás

A közlekedést is akadályozza a télies időjárás

A szokatlanul télies időjárás miatt több BKK járat megnövekedett menetidővel, módosított, vagy rövidített útvonalon közlekedik, ami mellett a rendőrség arra figyelmeztet, hogy Budapesten közlekedési fennakadásokkal kell számolni.
Havazás Budapesten Egy hóban elakadt autót tolnak Budapesten, a XII. kerületi Béla király úton 2017. április 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
hirdetés

A BKK a Facebook-oldalán azt írta, hogy Budapesten vizesek, csúszósak az utak, a magasabban fekvő területeken pedig hó is borítja azokat, így az érintett járatok megnövekedett menetidővel, módosított, vagy rövidített útvonalon közlekednek.

Egy kidőlt fa akadályozza a 60-as villamos közlekedését, a 77-es trolibusz teljes vonalán szintén kidőlt fa miatt közlekednek pótlóbuszok, illetve a Libegő a havazás miatt nem üzemel.

Nem közlekedik a 22-es, a 22A és a 222-as autóbusz a Kuruclesi út és az Országos Korányi Intézet között, míg a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tértől, illetve a Boráros tértől a Szent Orbán térig közlekedik.

(A BKK Facebook-oldalán friss információ érhető el a járatok helyzetéről.)

A rendőrség a honlapján eközben arra figyelmeztet, hogy az időjárási viszonyok elsősorban a főváros XII. kerületében okoznak gondokat, itt a csúszós utak miatt több autó is elakadt az Orbánhegyi, az Istenhegyi úton, illetve a Cinege utcában, ezért jelentős a torlódás a Hegyvidék útjain.

Mint írják, a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. hókotrói folyamatosan tisztítják az utakat, és a BRFK közlekedési rendőrei a Budapest XII., Istenhegyi úton az út két oldalára terelt forgalom között felvezetik a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. útszóró munkagépeit. Türelmet és fokozott figyelmet kérnek az erre közlekedőkről a munkálatok idején, valamint arra kérik a járművezőteket, hogy tájékozódjanak folyamatosan az aktuális meteorológiai helyzetről és útviszonyokról, ha tehetik, kerüljék el az érintett útszakaszt!

„Akik már a járművükön a téli gumit nyárira cserélték, óvatosan közlekedjenek!” – teszik hozzá.

Esztergomban pedig lezárták a Dobogókő felé vezető utat, a forgalmat a 117-es számú útra terelik. Ezzel kapcsolatban a police.hu oldalon az olvasható, hogy a szakemberek a kialakult időjárási viszonyok miatt lezárták a 1111-es számú út, Esztergom felől Dobogókő irányába vezető útszakaszát. A rendőrök a forgalmat 33-as kilométerszelvénynél, a Látóhegyi útnál a 117-es számú útra, Pilisvörösvár felé terelik.

A Pilisi Parkerdő Zrt. figyelmeztetése szerint több turistaút nem járható, és azt kérik a kirándulóktól, hogy a napokban ne menjenek a 300-400 méter fölötti erdőkbe.

Az MTI-nek Lomniczi Gergely szóvivő azt mondta, hogy a hegyvidéki területeken a hóréteg nem olvad el, és annak súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, további terhelés esetén kidőlhetnek, eltörhetnek. A balesetveszélyt a helyenként felerősödő szél is fokozza. Arra kérik tehát a túrázókat, hogy a 300 méter alatti erdőkben óvatosan közlekedjenek, és kerüljék a 300-400 méter feletti erdőterületeket.

A figyelmeztetés érvényes

  • a Pilis,
  • a Visegrádi-hegység,
  • a Gerecse és
  • a Gödöllői-dombság

turista- és erdei kerékpáros útjaira.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csütörtökön több órára kisüt a nap

Csütörtökön több órára kisüt a nap


NAPSÜTÉS,     ZÁPOR,     ZIVATAR

Többfelé szerdán is kialakulhatnak záporok és zivatarok

Többfelé szerdán is kialakulhatnak záporok és zivatarokhirdetés
Halálos vonatbaleset történt Szeghalmon

Halálos vonatbaleset történt Szeghalmon


VONAT,     BALESET,     SZEGHALOM

Több mint 150 millió volt a tét a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében

Több mint 150 millió volt a tét a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébenA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen