hirdetés
Időjárás

A közlekedést is akadályozza a télies időjárás

A szokatlanul télies időjárás miatt több BKK járat megnövekedett menetidővel, módosított, vagy rövidített útvonalon közlekedik, ami mellett a rendőrség arra figyelmeztet, hogy Budapesten közlekedési fennakadásokkal kell számolni.
Havazás Budapesten Egy hóban elakadt autót tolnak Budapesten, a XII. kerületi Béla király úton 2017. április 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
hirdetés

A BKK a Facebook-oldalán azt írta, hogy Budapesten vizesek, csúszósak az utak, a magasabban fekvő területeken pedig hó is borítja azokat, így az érintett járatok megnövekedett menetidővel, módosított, vagy rövidített útvonalon közlekednek.

Egy kidőlt fa akadályozza a 60-as villamos közlekedését, a 77-es trolibusz teljes vonalán szintén kidőlt fa miatt közlekednek pótlóbuszok, illetve a Libegő a havazás miatt nem üzemel.

Nem közlekedik a 22-es, a 22A és a 222-as autóbusz a Kuruclesi út és az Országos Korányi Intézet között, míg a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tértől, illetve a Boráros tértől a Szent Orbán térig közlekedik.

(A BKK Facebook-oldalán friss információ érhető el a járatok helyzetéről.)

A rendőrség a honlapján eközben arra figyelmeztet, hogy az időjárási viszonyok elsősorban a főváros XII. kerületében okoznak gondokat, itt a csúszós utak miatt több autó is elakadt az Orbánhegyi, az Istenhegyi úton, illetve a Cinege utcában, ezért jelentős a torlódás a Hegyvidék útjain.

Mint írják, a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. hókotrói folyamatosan tisztítják az utakat, és a BRFK közlekedési rendőrei a Budapest XII., Istenhegyi úton az út két oldalára terelt forgalom között felvezetik a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. útszóró munkagépeit. Türelmet és fokozott figyelmet kérnek az erre közlekedőkről a munkálatok idején, valamint arra kérik a járművezőteket, hogy tájékozódjanak folyamatosan az aktuális meteorológiai helyzetről és útviszonyokról, ha tehetik, kerüljék el az érintett útszakaszt!

„Akik már a járművükön a téli gumit nyárira cserélték, óvatosan közlekedjenek!” – teszik hozzá.

Esztergomban pedig lezárták a Dobogókő felé vezető utat, a forgalmat a 117-es számú útra terelik. Ezzel kapcsolatban a police.hu oldalon az olvasható, hogy a szakemberek a kialakult időjárási viszonyok miatt lezárták a 1111-es számú út, Esztergom felől Dobogókő irányába vezető útszakaszát. A rendőrök a forgalmat 33-as kilométerszelvénynél, a Látóhegyi útnál a 117-es számú útra, Pilisvörösvár felé terelik.

A Pilisi Parkerdő Zrt. figyelmeztetése szerint több turistaút nem járható, és azt kérik a kirándulóktól, hogy a napokban ne menjenek a 300-400 méter fölötti erdőkbe.

Az MTI-nek Lomniczi Gergely szóvivő azt mondta, hogy a hegyvidéki területeken a hóréteg nem olvad el, és annak súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, további terhelés esetén kidőlhetnek, eltörhetnek. A balesetveszélyt a helyenként felerősödő szél is fokozza. Arra kérik tehát a túrázókat, hogy a 300 méter alatti erdőkben óvatosan közlekedjenek, és kerüljék a 300-400 méter feletti erdőterületeket.

A figyelmeztetés érvényes

  • a Pilis,
  • a Visegrádi-hegység,
  • a Gerecse és
  • a Gödöllői-dombság

turista- és erdei kerékpáros útjaira.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Mérsékelték a sok eső miatti harmadfokú figyelmeztetéseket

Mérsékelték a sok eső miatti harmadfokú figyelmeztetéseketEső, eső és még egy kis eső - akár 80 milliméter is eshet ma estig

Eső, eső és még egy kis eső - akár 80 milliméter is eshet ma estig


ESŐ,     SZÉL,     ŐSZ

hirdetés
Kálmán Imre Emléknapok Siófokon

Kálmán Imre Emléknapok SiófokonOktóber 23. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előttHálózatfüggetlenné válnak a mobilok

Hálózatfüggetlenné válnak a mobilokA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen