hirdetés
Időjárás

Kékestetőn már tízcentis a hó

Kékestetőn tízcentis hóvastagságot mértek szerdán - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A magasabb hegyekben akár 50 centiméteres hóréteg is kialakulhat.
Havazás Kékestetőn Egy hóember Kékestetőn 2017. április 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
hirdetés

Az észlelések szerint az ország több pontjáról - köztük Budapestről, Biatorbágyról, Pilisvörösvárról, Somogyvárról, Pápáról, Kecskemétről, Szegedről - jeleztek havas esőt, illetve hóesést. A 300 méter feletti települések közül Sopron-Brennbergbányán, míg az alacsonyabban fekvők közül Szegeden is kialakult hólepel.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója szerda délelőtt a Mátrából bejelentkezve elmondta: 15-20 centiméteres hó borítja a tájat. A térség főútjain is nehezíti a közlekedést a havazás, több helyen kidőlt fák, leszakadt faágak is akadályokat képeznek.

Havazás BudapestenEgy hóban elakadt autót tolnak Budapesten, a XII. kerületi Béla király úton 2017. április 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében az ország nagy részén, középső és keleti területeken a nap folyamán várható jelentős mennyiségű eső, míg a dunántúli területeken a viharos szél veszélyére is figyelmeztetnek.

Azt írták: az ország középső és keleti felén jelentős, 20-30 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani. Az Északi-középhegység magasabb részein 50 milliméternél is több csapadék várható.

Havazás SalgótarjánbanHavazás Salgótarjánban 2017. április 19-én. MTI Fotó: Komka Péter

 

A Tiszántúlon leginkább eső, másutt emellett havas eső, hó is egyaránt valószínű, a magasabban fekvő helyeken főként havazás várható.

A hó jellemzően - mint írták - "tapadó hó" lesz. Síkvidéken a lehulló hó olvadni fog, vagy elolvad, éjszaka viszont a Tiszántúl kivételével átmenetileg 1-7 centiméternyi hó megmaradhat.

A Dunántúli-, és az Északi-középhegység vonulatain akár 30-50 centiméteres, a legmagasabb csúcsokon akár ezt meghaladó hóréteg is kialakulhat.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Eső, eső és még egy kis eső - akár 80 milliméter is eshet ma estig

Eső, eső és még egy kis eső - akár 80 milliméter is eshet ma estig


ESŐ,     SZÉL,     ŐSZ

Nyugat felől kiadós eső érkezik vasárnap

Nyugat felől kiadós eső érkezik vasárnap


ESŐ,     KÖD,     ŐSZ

hirdetés
Kálmán Imre Emléknapok Siófokon

Kálmán Imre Emléknapok SiófokonOktóber 23. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előttHálózatfüggetlenné válnak a mobilok

Hálózatfüggetlenné válnak a mobilokA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen