hirdetés
Időjárás

Kékestetőn már tízcentis a hó

Kékestetőn tízcentis hóvastagságot mértek szerdán - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A magasabb hegyekben akár 50 centiméteres hóréteg is kialakulhat.
Havazás Kékestetőn Egy hóember Kékestetőn 2017. április 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
hirdetés

Az észlelések szerint az ország több pontjáról - köztük Budapestről, Biatorbágyról, Pilisvörösvárról, Somogyvárról, Pápáról, Kecskemétről, Szegedről - jeleztek havas esőt, illetve hóesést. A 300 méter feletti települések közül Sopron-Brennbergbányán, míg az alacsonyabban fekvők közül Szegeden is kialakult hólepel.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója szerda délelőtt a Mátrából bejelentkezve elmondta: 15-20 centiméteres hó borítja a tájat. A térség főútjain is nehezíti a közlekedést a havazás, több helyen kidőlt fák, leszakadt faágak is akadályokat képeznek.

Havazás BudapestenEgy hóban elakadt autót tolnak Budapesten, a XII. kerületi Béla király úton 2017. április 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében az ország nagy részén, középső és keleti területeken a nap folyamán várható jelentős mennyiségű eső, míg a dunántúli területeken a viharos szél veszélyére is figyelmeztetnek.

Azt írták: az ország középső és keleti felén jelentős, 20-30 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani. Az Északi-középhegység magasabb részein 50 milliméternél is több csapadék várható.

Havazás SalgótarjánbanHavazás Salgótarjánban 2017. április 19-én. MTI Fotó: Komka Péter

 

A Tiszántúlon leginkább eső, másutt emellett havas eső, hó is egyaránt valószínű, a magasabban fekvő helyeken főként havazás várható.

A hó jellemzően - mint írták - "tapadó hó" lesz. Síkvidéken a lehulló hó olvadni fog, vagy elolvad, éjszaka viszont a Tiszántúl kivételével átmenetileg 1-7 centiméternyi hó megmaradhat.

A Dunántúli-, és az Északi-középhegység vonulatain akár 30-50 centiméteres, a legmagasabb csúcsokon akár ezt meghaladó hóréteg is kialakulhat.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
A hét végére akár 35 fok is lehet

A hét végére akár 35 fok is lehetA jövő héten ismét melegszik az idő

A jövő héten ismét melegszik az idő


ZÁPOR,     NAPSÜTÉS,     MELEG

hirdetés
Több területen nagyon magas lehet a parlagfű pollenkoncentráció

Több területen nagyon magas lehet a parlagfű pollenkoncentrációA kormány nem enged kvótaügyben

A kormány nem enged kvótaügybenÖt kilométeres torlódás az M1-es autópályán

Öt kilométeres torlódás az M1-es autópályán


M1,     AUTÓPÁLYA,     TORLÓDÁS

Cristiano Ronaldo harmadszor lehet az Év játékosa az UEFA-nál

Cristiano Ronaldo harmadszor lehet az Év játékosa az UEFA-nálKim Wall holttesteként azonosították a hétfőn talált torzót

Kim Wall holttesteként azonosították a hétfőn talált torzótA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen