hirdetés
Időjárás

Kékestetőn már tízcentis a hó

Kékestetőn tízcentis hóvastagságot mértek szerdán - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A magasabb hegyekben akár 50 centiméteres hóréteg is kialakulhat.
Havazás Kékestetőn Egy hóember Kékestetőn 2017. április 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
hirdetés

Az észlelések szerint az ország több pontjáról - köztük Budapestről, Biatorbágyról, Pilisvörösvárról, Somogyvárról, Pápáról, Kecskemétről, Szegedről - jeleztek havas esőt, illetve hóesést. A 300 méter feletti települések közül Sopron-Brennbergbányán, míg az alacsonyabban fekvők közül Szegeden is kialakult hólepel.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója szerda délelőtt a Mátrából bejelentkezve elmondta: 15-20 centiméteres hó borítja a tájat. A térség főútjain is nehezíti a közlekedést a havazás, több helyen kidőlt fák, leszakadt faágak is akadályokat képeznek.

Havazás BudapestenEgy hóban elakadt autót tolnak Budapesten, a XII. kerületi Béla király úton 2017. április 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében az ország nagy részén, középső és keleti területeken a nap folyamán várható jelentős mennyiségű eső, míg a dunántúli területeken a viharos szél veszélyére is figyelmeztetnek.

Azt írták: az ország középső és keleti felén jelentős, 20-30 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani. Az Északi-középhegység magasabb részein 50 milliméternél is több csapadék várható.

Havazás SalgótarjánbanHavazás Salgótarjánban 2017. április 19-én. MTI Fotó: Komka Péter

 

A Tiszántúlon leginkább eső, másutt emellett havas eső, hó is egyaránt valószínű, a magasabban fekvő helyeken főként havazás várható.

A hó jellemzően - mint írták - "tapadó hó" lesz. Síkvidéken a lehulló hó olvadni fog, vagy elolvad, éjszaka viszont a Tiszántúl kivételével átmenetileg 1-7 centiméternyi hó megmaradhat.

A Dunántúli-, és az Északi-középhegység vonulatain akár 30-50 centiméteres, a legmagasabb csúcsokon akár ezt meghaladó hóréteg is kialakulhat.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Ónos eső, havazás is lehet kedden

Ónos eső, havazás is lehet kedden


ÓNOS ESŐ,     HAVAZÁS,     OMSZ

Északkeleten várható legtovább havazás

Északkeleten várható legtovább havazáshirdetés
Megharapott és kirabolt egy 14 éves fiút egy nő Budapesten

Megharapott és kirabolt egy 14 éves fiút egy nő Budapesten


BUDAPEST,     LOPÁS,     HARAPÁS

Eliza Dushku azt állítja, 12 évesen molesztálták őt

Eliza Dushku azt állítja, 12 évesen molesztálták őtElhunyt Edwin Hawkins Grammy-díjas gospelsztár

Elhunyt Edwin Hawkins Grammy-díjas gospelsztár


EDWIN HAWKINS,     GOSPEL,     GYÁSZ

Lelőtték Oliver Ivanovic vezető koszovói szerb politikust

Lelőtték Oliver Ivanovic vezető koszovói szerb politikustTöbben meghaltak, amikor összeomlott egy híd Kolumbiában

Többen meghaltak, amikor összeomlott egy híd Kolumbiában


KOLUMBIA,     HÍD,     ÉPÍTKEZÉS

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen