Időjárás

Hófúvás és erős szél miatt adtak ki figyelmeztetést

Több megyében a mai napon is erős, viharos szélre kell számítani, néhol hófúvások is kialakulhatnak. Emellett továbbra is eshet vegyes halmazállapotú csapadék.
Szél figyelmeztetés Erős szélre figyelmeztet több megyében a Meteorológiai Szolgálat (Forrás: met.hu)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint viharos szél és elsősorban a nap első felében további vegyes halmazállapotú csapadék is várható egy ciklon hatására.

Főként a Dunántúlon, csütörtökön pedig az északkeleti országrészben is viharossá fokozódik és elérheti a 70-90 km/h-s sebességet az északi, északnyugati szél. Emellett a Dunántúl nyugati részén lehetnek akár 90-100 km/h közötti széllökések is. Csütörtökön az esti óráktól mérséklődik a légmozgás.

A Bakonyban nagyobb területen hófúvást okozhat a viharos szél.

Továbbra is vegyes halmazállapotú, ám a 20 millimétert már meg nem haladó csapadék várható az esti órákig. A Tiszántúlon főként eső, máshol emellett havas eső és jó is valószínű. A magasabban fekvő helyeken jellemzően havazásra lehet számítani, továbbra is tapadó hó várható. A síkvidékeken lehulló hó elolvad, illetve olvadni fog. Újabb 5-15 centiméter friss hóra lehet számítani a Dunántúli-, és az Északi-középhegység vonulatain.

A nap második felében elsősorban az Alföld déli részén és a Dunántúl délkeleti megyéiben várható számottevő mennyiségű vegyes csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki a mai napra erős szél miatt az alábbi megyékre:

 • Győr-Moson-Sopron megye,
 • Komárom-Esztergom megye,
 • Veszprém megye,
 • Fejér megye,
 • Somogy megye,
 • Borsod-Abaúj-Zemplén megye,
 • Heves megye,
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye,
 • Hajdú-Bihar megye,
 • Jász-Nagykun-Szolnok megye,
 • Békés megye.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki a mai napra erős szél miatt az alábbi megyékre:

 • Vas megye,
 • Zala megye.

OMSZ figyelmeztetés(Forrás: met.hu)

Emellett az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki hófúvás veszélye miatt Vas, Zala és Fejér megye területére, illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben Veszprém megyében.

OMSZ figyelmeztetés(Forrás: met.hu)

Várható időjárás az elkövetkező napokban:

Ma jellemzően borult lesz az ég az OMSZ előrejelzése szerint, és sokfelé számíthatunk további csapadékra, ami estére a legtöbb helyen már megszűnik. Napközben elolvad az átmenetileg akár a síkterületeken is megmaradó hó. A Dunántúlon az északi, az ország északkeleti harmadán az északkeleti szél viharossá fokozódik, és a Nyugat-Dunántúlon a legerősebb lökések sebessége a 90 km/h-t is elérheti. A Bakonyban hófúvás is várható. Napközben legfeljebb 3-9 fok várható, éjszaka pedig 1-4 fok közé hűl a levegő.

Pénteken már gomolyfelhős, napos időre van kilátás, csapadékra nem kell számítani. Nagy területen erős lökések kísérhetik az északnyugati, északi szelet, estére viszont mérséklődik a légmozgás. Nappal a legmagasabb hőmérséklet 9-13, éjjel pedig a legalacsonyabb hőmérséklet -4 és +2 fok között várható.

Szombaton észak felől újból növekszik és vastagszik a felhőzet, de délelőtt még lehet némi napsütés. A nap közepétől északon, késő délutántól és estétől pedig már délen is szórványosan várható záporeső. Főként az északi országrészben többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik a nyugati, északnyugati szelet. A hőmérséklet maximuma 12-17, a minimuma pedig -2 és +4 fok között valószínű.  

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen