hirdetés
Időjárás

A jövő héten már több napsütésre számíthatunk

Miután éppen a hétvégén érkezett meg a borult és esős idő, a jövő héten már végre több napsütésre számíthatunk. Úgy tűnik azonban, most is éppen a hét vége felé érkeznek majd a záporok, zivatarok...
Felhők Az elkövetkező néhány napban végre búcsút mondhatunk a borult, esős időnek! (Forrás: ommen-w.gkv.nl)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon még marad a változóan felhős idő, és az ország délkeleti, keleti részében továbbra is kialakulhat elszórtan záporeső, míg a keleti határszélen egy-egy zivatar sem kizárt. Estétől a felhőzet határozottabban csökken, majd mindenhol megszűnik a csapaték. Többfelé erős, a Balatonon és a Zemplén térségében viharos lökések kísérhetik az északi szelet. Nappal a legmelegebb órákban 24 és 27, éjjel a leghűvösebb órákban pedig 16 és 21 fok között várható a hőmérséklet.

Hétfőn gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő várható, az ország keleti részén az esti órákig élénk marad az északi, északkeleti szél, míg máshol általában a légmozgás is mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma 26 és 30, a minimuma pedig 11 és 17 fok között alakul.

Kedden jellemzően derült, illetve gyengén felhős idő várható, helyenként több gomolyfelhő keleten, északkeleten fordulhat elő. Csapadékra nem kell számítani. Többfelé megélénkül a délnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 12 és 18 fok között várható.

Szerdán napközben délnyugaton tartósabban, máshol átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél, a zivatarok környezetében pedig átmenetileg viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet maximuma 27 és 34, a minimuma pedig 14 és 21 fok között valószínű.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, délnyugaton néhol előfordulhat zápor is, máshol viszont nem valószínű csapadék. Sokfelé élénk lesz a szél. Nappal a legmelegebb órákban 26 és 32, éjszaka a leghűvösebb órákban pedig 11 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható elszórtan záporral, zivatarral. Többfelé megerősödik a délnyugati, nyugati szél, zivatarok idején előfordulhatnak viharos széllökések is. A hőmérséklet maximuma 29 és 34, a minimuma pedig 14 és 20 fok között várható.

Szombaton erősebben és gyengébben felhős időszakok is lesznek, és szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 16 és 21 fok között valószínű.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szerdán már kevésbé felhős időre van kilátás

Szerdán már kevésbé felhős időre van kilátásKedden már némileg felszakadozik a felhőzet

Kedden már némileg felszakadozik a felhőzethirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen