hirdetés
Időjárás

Árhullámra számítanak a Nyugat-Dunántúlon

A meteorológiai előrejelzések alapján árhullám levonulására számítanak a vízügyi szakemberek a következő néhány napban a Nyugat-Dunántúlon - tájékoztatta a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője hétfőn az MTI-t.
Árvíz a Rábán A kép illusztráció (Forrás: frisss.hu)
hirdetés

Gaál Róbert közölte: az elmúlt napok csapadékos időjárása után hétfő estétől szerda reggelig újabb jelentős mennyiségű csapadékra számítanak a Rába, a Zala, és a Mura vízgyűjtőjén is.

A lehulló csapadék mennyisége mindenütt meghaladja majd az 50 millimétert, de a Rába vízgyűjtőjén elérheti 75, a Mura alsó vízgyűjtőjén pedig akár a 80 millimétert is.

Hozzáfűzte: az előrejelzés szerint a Rábán Szentgotthárdnál szerda hajnalban másodfokot megközelítő, Körmendnél csütörtök hajnalban másodfokot meghaladó tetőzésre számítanak, a Mura letenyei szelvényében pedig szintén a másodfokot meghaladó vízállással várható a tetőzés csütörtökön késő este.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Akár 34 fok is lehet csütörtökön

Akár 34 fok is lehet csütörtökönMeleg idővel kezdődik a csillagászati nyár

Meleg idővel kezdődik a csillagászati nyárhirdetés
Idén különösen szigorú parlagfű-ellenőrzés jön

Idén különösen szigorú parlagfű-ellenőrzés jönA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen