hirdetés
Időjárás

Narancs figyelmeztetést adtak ki több megyére a sok eső miatt

Több megyére is narancs, illetve sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat nagy mennyiségű eső veszélye miatt.
Esőben sétáló ember Több megyében nagyobb mennyiségű eső várható kedden (Forrás: wpdh.com)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzése szerint az éjszaka folyamán egy kiterjedt csapadékzóna éri el a dunántúli térséget délnyugat felől, így kedden éjfélig az érintett térségben sokfelé várható ismétlődő eső, zápor.

A Dunántúl nyugati felén várható a legtöbb csapadék – ott a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban is elérheti, vagy akár meg is haladhatja a 20, a nyugati megyékben az akár 30-40 millimétert is. Vas és Zala megye nyugati felén akár ennél is több, 50-60 milliméter csapadék is összegyűlhet – ebben azonban nagy a bizonytalanság.

Kedden a nap második felében a keleti, délkeleti régióban elszórtan kialakulhatnak zivatarok, amelyeket lokálisan nagyobb mennyiségű, 20 milliméter körüli csapadék és viharos – 60 km/h feletti – szél kísérhet.

Az OMSZ elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki sok eső miatt a keddi napra az alábbi megyékre:

  • Komárom-Esztergom megye,
  • Veszprém megye,
  • Somogy megye.

Az OMSZ másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki sok eső miatt a keddi napra az alábbi megyékre:

  • Győr-Moson-Sopron megye,
  • Vas megye,
  • Zala megye.

Narancs figyelmeztetés eső miatt(Forrás: met.hu)

Várható időjárás az elkövetkező napokban:

Az OMSZ előrejelzése szerint ma éjjel tovább növekszik és vastagszik a felhőzet, a Dunántúlon egyre többfelé alakul ki eső és záporeső is – a Nyugat-Dunántúlon jelentős mennyiség is eshet. A Dunától keletre kevesebb felhő lesz, és csapadék sem valószínű. A légmozgás általában mérsékelt marad, és csak hajnalban élénkül meg helyenként az északi, északkeleti szél. Hajnalra 8-14 fokra hűl le a levegő.

Kedden az ország nagy részén általában borult idő lesz, de a Tiszántúlon a szakadozottabb felhőzet mellett némi napsütés is előfordulhat. Eleinte főként a Dunántúlon és északon várható eső és zápor, amit követően a délutáni óráktól már keleten is többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúl nyugati felén jelentős mennyiségű esőre kell számítani. Megélénkül és helyenként meg is erősödik az északi, északkeleti szél, a zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. Nappal a legmelegebb órákban általában 12-19, éjszaka a leghűvösebb órákban pedig 8-14 fok várható.

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, ami mellett napos időszakok is lehetnek. Később kelet felől egyre vastagabb felhők érkeznek, és a délután második felétől már többfelé számíthatunk esőre, záporra és keleten elszórtan zivatarra is. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. A hőmérséklet maximuma általában 13 és 19, a minimuma pedig 8 és 13 fok között alakul. Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elkezdődött a fagyszezon

Elkezdődött a fagyszezon


FAGY,     FAGYOK,     LEHŰLÉS

Napos idő várható kedden

Napos idő várható kedden


NAPSÜTÉS,     SZÉL,     FAGY

hirdetés
Egy beluga jelent meg a Temze torkolatvidékén

Egy beluga jelent meg a Temze torkolatvidékén


BELUGA,     FEHÉR DELFIN,     TEMZE

Az LMP kiemelt támogatást nyújtana az aktív korú betegeknek

Az LMP kiemelt támogatást nyújtana az aktív korú betegeknek


LMP,     PÁRTOK,     BETEGSÉG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen