hirdetés
Időjárás

Erős szél miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

Két megyére erős széllökések veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a mai napra.
Szél télen A kép illusztráció (Forrás: AOL.com)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzése szerint ma csak lassanként szűnik meg a köd az Északi-középhegység egyes völgyeiben.

Késő délutántól viharos széllökések társulhatnak az egyre jobban és többfelé megerősödő déli szélhez a Kisalföldön (és a dunántúli hegyekben).

Csütörtökön napközben a Dél-Alföldön lehetnek viharos déli irányú lökések, majd az északnyugatira forduló szelet délutántól, estétől a Dunántúlon kísérhetik viharos széllökések. Késő estétől aztán még tovább erősödik majd a szél.

Holnap emellett az ország délkeleti negyedének kivételével sokfelé várható 10-15 mm csapadék, eleinte eső formájában. A déli óráktól nyugat felől halmazállapot-váltás veszi kezdetét, és elsősorban a dunántúli és a főváros környéki hegyvidékeken lehet havazásra számítani. A Bakonyban és a Gerecsében akár 5-10 cm friss hó is hullhat. A Dunántúlon néhol zivatar is előfordulhat.

Az OMSZ elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki erős széllökések veszélye miatt a mai napra Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyére.

Erős szél(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen