hirdetés
Időjárás

A jövő héten többnyire borult idő várható, hétfőn hó is hullhat

A jövő héten viszonylag felhős, borús időre számíthatunk, hétfőn a nyugat-dunántúli hegyekben akár havas eső, hó is hullhat.
Őszi idő A jövő héten viszonylag felhős, borús időre számíthatunk (Forrás: melindabrasher.com)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon többnyire erősen felhős, borult lesz az idő, és elsősorban az északi országrészben több helyen is kialakulhat kisebb eső, zápor. Időnként megélénkül, néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban 1-8 fok között alakul.

Vasárnap reggel és délelőtt átmenetileg szakadozottabb lesz a felhőzet és megszűnik a csapadék, a délutáni óráktól azonban északnyugat felől ismét vastagabb felhők érkeznek, és előbb a Dunántúlon, majd északabbra is egyre többfelé esik eső. Helyenként megerősödik délelőtt a nyugati, délután pedig a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 7-13, délen viszont akár 14-15 fok között alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között várható.

Hétfőn többnyire borult lesz az ég, és legfeljebb a délkeleti megyékben van kilátás némi napsütésre. Országszerte számíthatunk esőre, záporra, hajnalban a délkeleti megyékben előfordulhat egy-egy zivatar is, a nyugat-dunántúli hegyekben átmenetileg havas eső, hó is hullhat. A szél a Dunántúlon északira fordul és megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hőmérséklet maximuma a Dunántúlon 5 és 8, az ország középső részén 8 és 12, a Tiszántúlon pedig 12 és 15 fok között várható. Éjszaka a leghidegebb órákban a hőmérséklet 3 és 11 fok között várható.

Kedden általában borult lesz az ég, de délutántól észak felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Eleinte a déli országrészben még lehet szórványos eső, de később ott is megszűnik a csapadék. Nagy területen erős lesz az északi, északkeleti szél, a Dunántúlon viharos lökések is várhatóak. Nappal a legenyhébb órákban 5 és 9, éjszaka a leghidegebb órákban pedig 1 és 7 fok között várható a hőmérséklet.

Szerdán északon általában gyengén felhős, napos idő lesz, míg az ország déli területein lehetnek erősen felhős területek is. Az ország nagy részén nem várható csapadék, a déli megyékben viszont néhol kialakulhat kisebb eső. Helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5-10 fok között várható. A hőmérséklet minimuma általában -1 és +4 fok között, az Északi-középhegység szélcsendes völgyeiben viszont akár -2 és -4 fok között is alakulhat.

Csütörtökön az ország északi részén többnyire gyengén felhős, napos idő lesz, de a déli országrészben erősen felhős területek is lehetnek. A déli megyékben elvétve jelentéktelen eső is kialakulhat. Helyenként megerősödik az északi szél. Nappal a legenyhébb órákban 5 és 10, éjszaka a leghidegebb órákban pedig 3 és -4 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Pénteken egyaránt előfordulhatnak napos és tartósabban felhős, ködös tájak is, csapadékra viszont nem kell számítani, és gyenge marad a légmozgás is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -3 és +3 fok között alakul.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Néhol már több centiméter hó hullott

Néhol már több centiméter hó hullott


HAVAZÁS,     HÓESÉS,     ELSŐ HÓ

Hétfőn borult időre számíthatunk, néhol akár hó is hullhat

Hétfőn borult időre számíthatunk, néhol akár hó is hullhathirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen