Időjárás

A jövő héten többnyire borult idő várható, hétfőn hó is hullhat

A jövő héten viszonylag felhős, borús időre számíthatunk, hétfőn a nyugat-dunántúli hegyekben akár havas eső, hó is hullhat.
Őszi idő A jövő héten viszonylag felhős, borús időre számíthatunk (Forrás: melindabrasher.com)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon többnyire erősen felhős, borult lesz az idő, és elsősorban az északi országrészben több helyen is kialakulhat kisebb eső, zápor. Időnként megélénkül, néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban 1-8 fok között alakul.

Vasárnap reggel és délelőtt átmenetileg szakadozottabb lesz a felhőzet és megszűnik a csapadék, a délutáni óráktól azonban északnyugat felől ismét vastagabb felhők érkeznek, és előbb a Dunántúlon, majd északabbra is egyre többfelé esik eső. Helyenként megerősödik délelőtt a nyugati, délután pedig a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 7-13, délen viszont akár 14-15 fok között alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között várható.

Hétfőn többnyire borult lesz az ég, és legfeljebb a délkeleti megyékben van kilátás némi napsütésre. Országszerte számíthatunk esőre, záporra, hajnalban a délkeleti megyékben előfordulhat egy-egy zivatar is, a nyugat-dunántúli hegyekben átmenetileg havas eső, hó is hullhat. A szél a Dunántúlon északira fordul és megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hőmérséklet maximuma a Dunántúlon 5 és 8, az ország középső részén 8 és 12, a Tiszántúlon pedig 12 és 15 fok között várható. Éjszaka a leghidegebb órákban a hőmérséklet 3 és 11 fok között várható.

Kedden általában borult lesz az ég, de délutántól észak felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Eleinte a déli országrészben még lehet szórványos eső, de később ott is megszűnik a csapadék. Nagy területen erős lesz az északi, északkeleti szél, a Dunántúlon viharos lökések is várhatóak. Nappal a legenyhébb órákban 5 és 9, éjszaka a leghidegebb órákban pedig 1 és 7 fok között várható a hőmérséklet.

Szerdán északon általában gyengén felhős, napos idő lesz, míg az ország déli területein lehetnek erősen felhős területek is. Az ország nagy részén nem várható csapadék, a déli megyékben viszont néhol kialakulhat kisebb eső. Helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5-10 fok között várható. A hőmérséklet minimuma általában -1 és +4 fok között, az Északi-középhegység szélcsendes völgyeiben viszont akár -2 és -4 fok között is alakulhat.

Csütörtökön az ország északi részén többnyire gyengén felhős, napos idő lesz, de a déli országrészben erősen felhős területek is lehetnek. A déli megyékben elvétve jelentéktelen eső is kialakulhat. Helyenként megerősödik az északi szél. Nappal a legenyhébb órákban 5 és 10, éjszaka a leghidegebb órákban pedig 3 és -4 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Pénteken egyaránt előfordulhatnak napos és tartósabban felhős, ködös tájak is, csapadékra viszont nem kell számítani, és gyenge marad a légmozgás is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -3 és +3 fok között alakul.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen