hirdetés
Időjárás

Erős szél miatt adtak ki figyelmeztetést

Erős széllökések veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére a pénteki napra. Néhol kisebb havazás is várható, emellett szombat éjszaka Pest és Nógrád megye térségében akár gyenge ónos eső sem kizárt.
Szél Többfelé előfordulhatnak viharos széllökések is (Forrás: gde-fon.com)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint péntek délutánig viharos, helyeként a 70 km/h-t meghaladó széllökések kísérhetik az északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon, valamint a középső országrészben, ezen belül is elsősorban Pest megyében. Néhol a Dél-Dunántúlon is lehetnek 60-65 km/h-t elérő széllökések. Késő délutántól aztán mérséklődik a légmozgás.

Ma az ország északi felén, majd egyre inkább északkeleten, keleten lehet kisebb csapadékra számítani. Kevés helyen, elsősorban a hegyekben, 3-400 méter felett alakulhat már csak ki havazás, itt azonban még akár 2-3 centiméter tapadó hó is hullhat.

Az ország északkeleti harmadában szombat délelőttig még előfordulhat gyenge havas eső, esetleg havazás, szombat este viszont a dunántúli hegyekben ismét vegyes csapadékra lehet számítani.

Szombat késő este, éjszaka Pest és Nógrád megye térségében kis valószínűséggel gyenge ónos eső is eshet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki erős széllökések veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

  • Veszprém megye,
  • Komárom-Esztergom megye,
  • Fejér megye,
  • Pest megye.

Erős szél(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A jövő héten is borús, csapadékos idő várható

A jövő héten is borús, csapadékos idő várhatóhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen