hirdetés
Időjárás

Erős szél miatt adtak ki figyelmeztetést

Erős szél miatt adott ki figyelmeztetést több megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétfői és a keddi napra is.
Erős szélre figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat Erős szélre figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat (Forrás: met.hu)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint elsősorban a Dunántúl nyugati felében és kisebb területen a Dunántúl középső részén az északnyugati szelet viharos, 60-80 km/h-s széllökések kísérhetik megközelítőleg éjfélig. A Dunántúl nyugati részein a déli, délutáni órákban előfordulhat akár egy-egy kevéssel 80 km/h-t meghaladó széllökés is.

Kedd kora hajnaltól a délelőtti órákig kevesebb alkalommal időszakosan még kialakulhatnak 60-70 km/h körüli széllökések a Dunántúl nyugati területein.

A hétfő késő esti és kedd kora hajnali órákban az ország északkeleti részén – Borsod-Abaúj-Zemplén keleti, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi felében – előfordulhat egy-egy 70 km/h körüli széllökés északkeleti irányból.

Hétfőn dél körül a délkeleti határ közelében a igen alacsony valószínűséggel kialakulhat villámtevékenység is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki erős széllökések veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

  • Győr-Moson-Sopron megye,
  • Vas megye,
  • Veszprém megye,
  • Fejér megye,
  • Zala megye,
  • Somogy megye,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

Szél miatt kiadott figyelmeztetés(Forrás: met.hu)

Keddre az OMSZ Fejér megye kivételével ugyanazon megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztetést az erős széllökések veszélye miatt, mint a hétfői napra.

Szél(Forrás: met.hu)

Várható időjárás az elkövetkező napokban:

Az OMSZ előrejelzése szerint ma erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé alakulhat ki eső, zápor, illetve késő délután és este a Dunántúlon havas eső, az Alpokalján és a Bakonyban pedig havazás is. Többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél, a Dunántúl nyugati és középső részén pedig viharossá is fokozódik. A Dunántúlon 4 és 8, a Dunától keletre pedig 9 és 15 fok közötti hőmérséklet várható délután, késő estére 3-10 fok közé hűl le a levegő.

Kedden eleinte borult lesz az ég, majd a déli óráktól észak felől a felhőzet szakadozni és csökkenni kezd. Az ország déli harmadán ugyanakkor még este is sok lesz a felhő. Főként az ország déli felén eshet még eső, de már egyre kisebb területen. Erős, a Dunántúlon és Zemplénben kezdetben viharos lesz az északi szél. Nappal a legenyhébb órákban 4 és 9, éjszaka a leghidegebb órákban pedig 1 és 7 fok között várható a hőmérséklet.

Szerdán az ország északi felében többórás napsütés várható. Az ország déli területein sok marad a felhő, ám estefelé ez a felhőzet északabbra húzódik. Csapadék nem valószínű, az északi, északkeleti szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között várható, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig általában -4 és +4 fok között alakul. A leghidegebbre Nógrád, Heves és Pest megyében lehet számítani.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Tartós, sűrű ködre figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat

Tartós, sűrű ködre figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat


PÁRA,     KÖD,     FIGYELMEZTETÉS

hirdetés
Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze

Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művészeLehet-e profitálni a Hálaadásból?

Lehet-e profitálni a Hálaadásból?A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen