Időjárás

Vasárnap megdőlt a nappali melegrekord is

A nappali országos melegrekord is megdőlt vasárnap - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI megkeresésére.
Kirándulók a tavaszias melegben Nagykanizsán a Csónakázó-tónál 2018. január 7-én. Ezen a napon a városban 16 Celsius-fok meleget mértek. MTI Fotó: Varga György Kirándulók a tavaszias melegben Nagykanizsán a Csónakázó-tónál 2018. január 7-én. Ezen a napon a városban 16 Celsius-fok meleget mértek. MTI Fotó: Varga György
hirdetés

    Jenki Szilvia elmondta: mostanáig ezen a napon 17,6 Celsius-fok volt a legmagasabb maximumérték, amelyet 2001-ben Kiskunhalason mértek. Most ennél 1 tized fokkal melegebb volt Mohácson, így az új január 7-ei melegrekord 17,7 fok lett.

    A nap folyamán az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte, hogy vasárnapra virradóra 10 foknál magasabb hőmérsékletet is mértek, így ismét megdőlt az országos napi hajnali melegrekord. Eddig ezen a napon 9,9 Celsius-fok volt a legenyhébb hőmérsékletet, amelyet Pápán mértek 1994-ben. Most viszont Dunaújvárosban csak 10,2 fokig hűlt le a levegő, így ez lett az új január 7-ei legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord. Szombaton is megdőlt a hajnali és a nappali melegrekord is, az ország több pontján 17 foknál melegebb volt.

    A meteorológiai szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban még marad a szokatlanul enyhe idő, azután viszont fokozatos lehűlés várható, a hétvégén hó is lehet.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Többnyire felhős, borult idő lesz szerdán

Többnyire felhős, borult idő lesz szerdánAz ország nagy részén további ónos esőzésre figyelmeztetnek

Az ország nagy részén további ónos esőzésre figyelmeztetnek


OMSZ,     RIASZTÁS,     ÓNOS ESŐ

hirdetés
Álrendőrök ellen emeltek vádat Budapesten

Álrendőrök ellen emeltek vádat BudapestenDakar 2018: Dési bukott, s kiesett a versenyből

Dakar 2018: Dési bukott, s kiesett a versenybőlHalálos baleset történt Egerszalók külterületén

Halálos baleset történt Egerszalók külterületénLemondott az Andrej Babis vezette cseh kormány

Lemondott az Andrej Babis vezette cseh kormányEmelkedett az üzemanyagok ára

Emelkedett az üzemanyagok ára


ÜZEMANYAG,     MOL,     BENZIN

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen