Időjárás

Csütörtökön is felhős idő várható

Csütörtökön is erősen felhős, borult idő várható, és csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat orvosmeteorológiai előrejelzése szerint elsősorban a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg most az időjárás, akik közül a legtöbbeknél fejfájás, migrén jelentkezhet.
Esős nap Bárhol előfordulhat szitálás, jelentéktelen eső csütörtökön (Forrás: cityreporter.ru)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma javulnak ugyan a látási viszonyok, de továbbra is erősen felhős vagy borult, párás idő lesz, és csak néhol szakadozhat fel kis időre a felhőzet. Bárhol előfordulhat szitálás, illetve jelentéktelen eső, a légmozgás pedig gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb hőmérséklet a délutáni órákban jellemzően 4 és 9 Celsius-fok között alakul, míg késő este a leghidegebb órákban 1 és 6 fok közé hűl le a levegő. Péntek hajnalban -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint csütörtökön az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terhelheti meg különösképpen, akiknél legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

„Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges” – figyelmeztet rá a meteorológiai szolgálat hozzátéve, hogy tartós álmosságérzés is jelentkezhet.

A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb a trombózis esélye, a vércukorszint alacsonyabbá válhat, valamint, mivel a test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, a szervezet vizenyősebbé, ödémásabbá válhat. Utóbbi az ízületi fájdalmak és a reumatikus panaszok fokozódásához is vezethet.

A hidegfronti hatásnál megnőhet a felső légúti hurutos megbetegedések száma is, és asztmatikus rohamok fellépésére is számítani lehet, továbbá az allergiás betegségek és tünetek is halmozottabban észlelhetők.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen