Időjárás

Havazás és hófúvás miatt adtak ki figyelmeztetést

Néhány megyére havazás és hófúvás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a keddi napra.
Havazás miatt kiadott figyelmeztetés (Forrás: met.hu)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kedd éjfélig időnként gyenge, néhol közepes intenzitású havazás várható. Ma kisebb, kedden nagyobb területen havaseső, eső is előfordulhat. Hétfő estig elsősorban a Dunántúl nyugati felében, kisebb eséllyel északon maradhat meg időszakosan a hó.

Hétfő estétől kedd délelőttig síkvidéken 5 centiméter vizes magmaradó hó alakulhat ki a Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében, ezen belül a 3 cm feletti hó mennyiség Veszprém és Komárom megyében valószínűbb, 350 méter alatt.

Kedden a délelőtti óráktól éjfélig a ma jellemzőnél nagyobb területen várható időszakos havazás, síkvidéken megmaradó hó azonban elsősorban a Dunántúl északi és nyugati megyéiben, valamint az Északi-középhegység térségében valószínűbb.

Kedden főként Vas megyében és Veszprém megye nyugati részein az időnként megerősödő, akár 50-60 km/h-s szél hatására gyengébb hófúvás is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai szolgálat hófúvás miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki a keddi napra Vas és Veszprém megye, valamint havazás miatt Vas, Veszprém és Komárom-Esztergom megye területére.

Hófúvás miatt kiadott figyelmeztetés(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen