hirdetés
Időjárás

Szerdán marad a borús idő, a havazás mellett már hófúvásra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Szerdán továbbra is borús időre számíthatunk, a csapadék intenzitása azonban már gyengül, és az ország északkeleti harmadán átmenetileg meg is szűnik.
Havazás Zalában Havas autó Nagykanizsán 2018. február 20-án. MTI Fotó: Varga György
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán borult lesz az ég, a csapadék intenzitása azonban mindenütt gyengül. Míg az ország északkeleti harmadán átmenetileg megszűnik a csapadék, nyugaton további havazás, máshol pedig havas eső, eső valószínű. Megélénkül, nyugaton és estefelé északkeleten pedig meg is erősödik az északkeleti szél. Nyugaton gyenge hófúvás is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +5 Celsius-fok között várható, majd késő estére -2 és +3, csütörtök hajnalra pedig -4 és 0 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat orvosmeteorológiai előrejelzése szerint fronthatás ugyan nem valószínű, de a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Az ő esetükben például fejfájás, a teljesítőképesség csökkenése, illetve vérnyomásváltozás léphet fel, esetleg ingerlékenyebbé válhatnak.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint az Alpokalján szerdán végig havazás várható, máshol a hó mellett síkvidéken havas eső, illetve elsősorban keleten eső is várható, mígnem estétől ismét egyre inkább hó lesz jellemző mindenütt. Késő délutántól az ország északkeleti harmadán fokozatosan megszűnik a csapadék.

A Dunántúlon és a középső megyékben további 1-8 centiméter friss hó várható, a nagyobb mennyiség délnyugaton valószínű. A napközben síkvidéken lehulló hó a legtöbb helyen olvadni fog, így napközben keleten, északkeleten síkvidéken nem valószínű számottevő friss hóréteg kialakulása.

A Nyugat-Dunántúlon, elsősorban Vas és Zala megyében gyenge hófúvást okozhatnak a 45 km/h körüli széllökések, illetve a délutáni óráktól az Északi-középhegység magasabb részein is előfordulhat gyenge hófúvás.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki hófúvás veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

  • Győr-Moson-Sopron megye,
  • Vas megye,
  • Zala megye.

Hófúvás(Forrás: met.hu)

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki havazás veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

  • Zala megye,
  • Veszprém megye,
  • Somogy megye,
  • Baranya megye,
  • Tolna megye,
  • Bács-Kiskun megye.

Havazás(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szerdán borult, ködös időre számíthatunk

Szerdán borult, ködös időre számíthatunk


ANTICIKLON,     CIKLON,     KÖD

Nagyobbrészt borús idő lesz kedden

Nagyobbrészt borús idő lesz keddenhirdetés
Brit hadihajó érkezett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébe

Brit hadihajó érkezett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébeOrszágosan 110 naperőművet épít 48 milliárd forintból az MVM

Országosan 110 naperőművet épít 48 milliárd forintból az MVMSoros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Times

Soros Györgyöt választotta az év emberének a Financial TimesMÁV: változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén

MÁV: változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén


KÖZLEKEDÉS,     VASÚT,     VONAT

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen