Időjárás

Szerdán megszűnik a havazás, extrém hidegre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A déli ciklon távolodik térségünktől. Szerdára a legtöbb helyen megszűnik a havazás, de továbbra is szokatlanul hideg levegő lesz felettünk.
A csapadék és a felhőzet nagy része szerdán délutánra elhagyja térségünket.  A 2018. február 28. 13 órára (12 UTC) előrejelzett időjárási helyzet az ECMWF modell alapján A csapadék és a felhőzet nagy része szerdán délutánra elhagyja térségünket. A 2018. február 28. 13 órára (12 UTC) előrejelzett időjárási helyzet az ECMWF modell alapján (Forrás: Met.hu)

Fokozatosan tovább szakadozik, csökken a felhőzet, legtovább a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén marad felhős az ég. Napközben már csak néhol számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra. Az északi, északnyugati szelet főként a Tiszántúlon kísérik erős lökések, de hófúvásra helyenként még nyugaton is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -8 fok között várható. Késő estére -8 és -15 fok közé hűl le a levegő.

Több megyében továbbra is várható hófúvás, de szerdára már csak elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyére az extrém hideg miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnali veszélyjelzésében azt írta: a továbbiakban már csak helyenként (főként a középső megyékben és délen) lehet hószállingózás, havazás, de csak egy-két centiméternyi hó hullhat.

A sárgával jelölt területeken gyenge hófúvásra lehet számítani. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. (Forrás: Met.hu)A sárgával jelölt területeken gyenge hófúvásra lehet számítani. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. (Forrás: Met.hu)

    Az olykor erős szél a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsodban hordhatja a frissen lehullott havat az utakra. Délutántól nyugaton mérséklődik a légmozgás, ott megszűnik a hófúvás. A hófúvás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.

A sárgával jelölt területeken a hőmérséklet - 15 °C alá csökkenhet. (Forrás: Met.hu)A sárgával jelölt területeken a hőmérséklet - 15 °C alá csökkenhet. (Forrás: Met.hu)

    Kiemelték, hogy a reggeli órákban néhol, majd késő estétől a derült, szélcsendes területeken egyre többfelé (főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység völgyeiben)mínusz 15 Celsius-fok köré, majd alá csökken a hőmérséklet. Az extrém hideg miatt Baranya, Heves, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen