Időjárás

Borúsan kezdődik a hétfő, de később napsütésre számíthatunk

Hétfőn eleinte felhős idő lesz, később viszont többórás napsütés várható. A Dél-Alföldön és Baranyában elszórtan zivatarok is kialakulhatnak, és nem kizárt egy-egy hevesebb zivatar sem.
Napsütés Napközben már többórás napsütés várható (Forrás: pexels.com)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő reggelig erősen felhős lesz az ég, többfelé eső, zápor is kialakulhat, ezután azonban nyugat felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadékra egyre inkább csak keleten lehet számítani, délután elszórtan kialakulhat zápor, és elsősorban délkeleten, keleten zivatar is. Többfelé erős, napközben főként a Dunántúlon viharos lesz a déli, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, majd késő estére 7 és 12, kedd hajnalra pedig 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint hétfő délutánig a déli, délnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések elsősorban a Nyugat-Dunántúlon helyenként az akár 60-70 km/h-t is elérhetik.

Jellemzően az ország délkeleti felén és északkeleten, illetve kisebb mértékben az északnyugati határnál hétfő délután labilizálódik a légkör. Legnagyobb eséllyel a Dél-Alföldön és Baranyában elszórtan zivatarok kialakulása várható, és akár egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat, amelyet 70-90 km/h körüli szélroham és jégeső is kísérhet. Estefelé várhatóan lecsengnek a délnyugat felől északkelet felé több hullámban gyorsan áthelyeződő zivatarok.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt a mai napra Csongrád és Békés megye területére.

Heves zivatarok(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen