Időjárás

Kedden már némileg felszakadozik a felhőzet

Kedden az ország nagy részén elvékonyodik és olykor felszakadozik a felhőzet, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 Celsius-fok között alakul.
Téli táj Kedden többfelé felszakadozik a felhőzet hosszabb-rövidebb időre (Forrás: pixabay.com)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden a déli és keleti megyék kivételével elvékonyodik, és hosszabb-rövidebb időre felszakadozik a felhőzet. Napközben a Tiszántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében várható hóesés, de már egyre kisebb területen, majd északkeleten este némi szünet után ismét havazhat. Többfelé élénk, a Dunántúl északi felén és a főváros térségében pedig erős széllökések kísérik az északnyugatira forduló szelet, helyenként kisebb hófúvás is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, majd késő estére +1 és -3, szerda hajnalra pedig -2 és -7 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat orvosmeteorológiai előrejelzése szerint az arra érzékenyek hideg fronthatással számolhatnak a mai napon, aminek hatására nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. A fokozott véralvadási hajlam miatt gyakoribb lehet a trombózis, illetve az allergiás betegségek, tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel, valamint erősödhetnek a reumatikus és ízületi fájdalmak, és hosszabbá válhat a reakcióidő.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint egyre inkább a Dunától keletre fordulhat elő havazás, hószállingózás. Az Alföld keleti felén kedd reggelig újabb lepel és 3 centiméter közötti friss hó is hullhat. Az északkeleti megyékben a nap második felében további havazásra is számítani lehet. Napközben olvadhat a hó. A Dunántúlon megerősödő északi, északnyugati szél néhol gyenge hófúvást okozhat.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki hófúvás veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

  • Vas megye,
  • Győr-Moson-Sopron megye,
  • Veszprém megye.

Hófúvás miatt kiadott figyelmeztetés(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen