Időjárás

Szerdán már kevésbé felhős időre van kilátás

Szerdán északon már szakadozottabb lesz a felhőzet, késő délután pedig már csak a Duna mentén maradhat felhős az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.
Napsütés Szerdán már kevésbé felhős időre van kilátás (Forrás: pexels.com)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán az ország déli területein vastagabb, északon szakadozottabb lesz a felhőzet, majd késő délutántól a legtöbb helyen egyre kevesebb lesz a felhő, és csak a Duna mentén maradhat felhős az ég. Ma már nem valószínű számottevő csapadék, a déli megyékben, és estefelé a középső országrészben azonban előfordulhat hószállingózás és kisebb havazás. A Dunántúlon és a Tiszántúlon megerősödik az északi szél, és elsősorban északkeleten helyenként kialakulhat hófúvás is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 6 fok között várható, majd késő estére +1 és -6, csütörtök hajnalra pedig -2 és -8 fok közé hűl le a levegő. A gyengén felhős, vastagabb hóval borított területeken néhány fokkal hidegebb is lehet utóbbinál.

A meteorológiai szolgálat orvosmeteorológiai előrejelzése szerint szerdán nem nehezíti frontátvonulás a mindennapjainkat, viszont a Kárpát-medence fölé a magasban hidegebb levegő áramlik, így azoknál „akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik olajozottan”, hidegfront jellegű változások jelentkezhetnek. Így például migrént, fejfájást, nehézkes gondolkodást, illetve a vérnyomás csökkenését tapasztalhatják. A közlekedésben résztvevőktől így fokozottabb figyelemre lehet szükség.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán a nap első felében a déli megyékben, estétől pedig a középső országrészben néhol előfordulhat kisebb havazás, hószállingózás. Emellett az esti órákig északkeleten 40-50 km/h-s széllökések kísérhetik az északkeleti szelet, amely gyenge, helyenként közepesen erős hófúvást okozhat. A Bakony magasabban fekvő részein is lehet gyenge hófúvás az időnként erős északnyugati szél hatására.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki a mai napra hófúvás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Hajdú-Bihar megye területére.

Hófúvás(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen