Időjárás

Eleinte napsütésre, délutántól többfelé záporra, zivatarra is számíthatunk

Csütörtökön eleinte alapvetően napos időre van kilátás, majd délutántól már több gomolyfelhőre, és a Dunántúlon többfelé záporra, zivatarra is számíthatunk.
Szilva virágzása A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között várható csütörtökön (Forrás: pixabay.com)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtökön a napsütés mellett délutántól főként nyugaton erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és a Dunántúlon délutántól egyre több helyen lesznek záporok, zivatarok is. Napközben nagyobb területen megélénkül és a Kisalföldön megerősödik a délkeleti szél, a zivatarokat pedig viharos széllökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között várható, majd késő estére 13 és 18, péntek hajnalra pedig 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint délutántól a Dunántúlon egyre több helyen alakulatnak ki zivatarok, amelyek közt egy-egy intenzívebb is lehet késő délutántól. Utóbbiakat viharos, 80 km/h feletti szél, nagy méretű (1-2 centiméteres) jég, valamint jelentős, 15-20 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék kísérheti.

Az OMSZ zivatarok miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki a mai napra az alábbi megyékre:

  • Győr-Moson-Sopron megye,
  • Vas megye,
  • Zala megye,
  • Veszprém megye,
  • Somogy megye,
  • Tolna megye,
  • Baranya megye.

Zivatarok (Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen