hirdetés
Időjárás

Szerdáig nagy mennyiségű szaharai por lesz a légkörben

Szerdáig nagy mennyiségű szaharai port tartalmaz a légkör, a poros-homokos légtömeg első hulláma még vasárnap este érkezett.
Szaharai portól vöröslő alkonyati égbolt Vöröslő égbolt a naplementében Mezőpeterd közelében 2018. április 9-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint egy nagy méretű ciklon szaharai port szállít térségünk felé, emiatt a hajnali órákban és alkonyat idején az égbolt vörösebb árnyalatú. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
hirdetés

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán azt írja, szerdáig nagy mennyiségű szaharai port tartalmaz majd a légkör.

Egy nagy méretű ciklon szaharai port szállított térségünk feléSzaharai por a hajnali eső után egy autón Nagykanizsán 2018. április 16-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint egy nagy méretű ciklon szaharai port szállított térségünk felé. MTI Fotó: Varga György

„Vasárnap este érkezett a poros-homokos légtömeg első hulláma, és amint az az aeroszol-előrejelzési animáción látszik, a keddi nap végéig felettünk is marad, sőt, a homok koncentrációja kissé tovább nőhet”

– tették hozzá.

Egy nagy méretű ciklon szaharai port szállított térségünk feléSzaharai por a hajnali eső után egy autón Nagykanizsán 2018. április 16-án. MTI Fotó: Varga György

Ismertetésük szerint a keddi nap végére hidegfront érkezik, amely szerdára légtömeg-váltást okoz, és így a levegő „tisztulását” idézi elő. Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csütörtökön már eső, zápor is kialakulhat

Csütörtökön már eső, zápor is kialakulhat


FELHŐK,     ZÁPOR,     ESŐ

Többnyire napos idő várható szerdán

Többnyire napos idő várható szerdánhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen