Időjárás

Heves zivatarok veszélyére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Több megyére elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatarok veszélye miatt a mai napra.
Heves zivatarok miatt kiadott figyelmezeteés Több megyében is előfordulhatnak heves zivatarok (Forrás: met.hu)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzése szerint vasárnap a déli órákig elsősorban az ország északkeleti területein alakulhat ki egy-egy zivatar, majd a délutáni és esti órákban a Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza közén, az Északi-középhegységben több helyen ugyancsak előfordulhatnak zivatarok. Az ország más részein azonban ezek kialakulása csak néhol várható.

Főként a középső-északi országrészben néhol lehetnek heves zivatarok is hirtelen lehulló, 15-30 mm csapadékkal, nagy méretű jéggel és 80 km/h feletti szélrohammal. Az intenzívebb csapadékgócok késő estére általában összeesnek, ám mivel éjszaka is labilis marad a légállapot, továbbra is előfordulhat helyenként zivatar.

Hétfőn szórványosan alakulhatnak ki zivatarok, nagyobb számban jellemzően a középső országrészben. Egy-egy intenzívebb zivatart 60-70 km/h-t meghaladó szél és jégeső kísérhet.

Az OMSZ elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

  • Komárom-Esztergom megye,
  • Fejér megye,
  • Pest megye,
  • Nógrád megye,
  • Heves megye,
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye.


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen