hirdetés
Időjárás

Sokfelé szerdán is borús idő várható

Szerdán a Dunántúl kivételével kezdetben borús idő várható, majd délután csökken a felhőzet. Addig a Dunától keletre várható jelentős mennyiségű csapadék.
Szivárvány Sokfelé szerdán is borús idő várható (Forrás: pexels.com / Raine Nectar)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán a Dunántúlon több órára is kisüt a nap a változó felhőzet mellett, máshol viszont eleinte borult lesz az ég, és csak délután csökken a felhőzet. A Dunától keletre, elsősorban a Tiszántúlon késő délutánig jelentős mennyiségű csapadék, így eső, zápor és zivatar is elfordulhat. Délután a Dunántúlon is kialakulhat néhol zápor, zivatar. Megélénkül és keleten meg is erősödik a délnyugati szél, és a zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, az alacsonyabb értékekre északkeleten lehet számítani. Késő estére 12 és 17, csütörtök hajnalra pedig 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán a nap első felében egy észak felé haladó csapadékzónából a Tiszántúlon várható jelentős vagy nagy mennyiségű eső, ahol területi átlagban 15-30 mm, egy-egy intenzívebb góchoz kötődve pedig akár 40 mm-t meghaladó napi összegre is van esély. A kiterjedt csapadékzónákban villámtevékenység is kísérheti az intenzívebb gócokat. Főként a délutáni, esti órákban helyenként máshol is kialakulhat zivatar.

A zivatarokat átmenetileg erős vagy viharos, 50-70 km/h körüli széllökés, jelentős csapadék és kis méretű jég is kísérheti.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki eső miatt Csongrád és Békés megye területére, továbbá másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben a mai napra Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén.

Figyelmeztető előrejelzés eső miatt(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csütörtökön már felhősebb időre számíthatunk

Csütörtökön már felhősebb időre számíthatunkSzerdán a felhősebb ég mellett még számíthatunk napsütésre

Szerdán a felhősebb ég mellett még számíthatunk napsütésrehirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen