Időjárás

Felhőszakadás és heves zivatar miatt adtak ki figyelmeztetést

Az elkövetkező napokra felhőszakadás és heves zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Felhőszakadás Szinte bárhol előfordulhat felhőszakadás szombaton... (Forrás: met.hu)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzése szerint ma a nap második felében nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati felén és az ország északkeleti harmadán/felén várható elszórtan zivatar, amelyet szélerősödés (jellemzően 45-65, de akár 70 km/h erősségű széllökésekkel), jelentős mennyiségű, általában 5-20 milliméter csapadék, esetleg jégeső kísérhet.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt a mai napra Vas és Zala megye területére, valamint ugyancsak elsőfokú a figyelmeztetés felhőszakadás veszélye miatt Vas, Zala és Somogy megyében.

Felhőszakadás(Forrás: met.hu)

Heves zivatar(Forrás: met.hu)

Emellett a szombati és vasárnapi napra az OMSZ az ország teljes területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén sok napsütésre, és általában 24-32 fok körüli csúcshőmérsékletre lehet számítani az ország nagy részén a záporok és zivatarok mellett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen