Időjárás

Pénteken gyenge hidegfront érkezik hazánk fölé

A front hatására labilizálódik a légkör, emiatt pénteken összességében sokfelé kell záporra, zivatarra számítani.
Időjárás előrejelzés 2018. 07. 06. A 850 hPa-os nyomási szint hőmérséklete péntek délutánhoz képest nem változik meg lényegesen szombat hajnalra az ECWMF modell alapján. Nem várható tehát jelentős lehűlés, de csapadékra sokfelé számítani kell. (Forrás: OMSZ/Met.hu)

Ma alapvetően erősen felhős égre számíthatunk erőteljes gomolyfelhő-képződéssel és sok magasszintű felhőzettel. A délkeleti megyékben várható a legtöbb napsütés. Összességében sokfelé valószínű zápor, zivatar, a Dunántúlon esőre is számítani kell.

Reggel főként a Dunántúlon számíthatunk intenzív záporok kialakulására, melyeket a Dunántúl nyugati és déli részén néhol dörgés, villámlás kísérhet.

Kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében).OMSZ: 2018-07-06 07:04 (05:04 UTC)  [wbhx]Kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében).OMSZ: 2018-07-06 07:04 (05:04 UTC) [wbhx]

Napközben többfelé kialakulhatnak zivatarok (heves zivatar, felhőszakadás veszélye is fenn áll): délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd a déli óráktól fokozatosan a Duna-Tisza-közén és az Északi-középhegység területén.

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. OMSZ: 2018-07-06 07:04 (05:04 UTC)  [wbhx]Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.OMSZ: 2018-07-06 07:04 (05:04 UTC) [wbhx]

Délkeleten csak a késő délutáni, esti óráktól számíthatunk előfordulásukra. A zivatarokhoz felhőszakadás (20-40 mm), viharos széllökés (70-90 km/h), valamint jégeső (>1-2 cm átmérőjű jégszemekkel) társulhat.

Az Alföld délkeleti részein csak késő délutántól, estétől lehet csapadék. Mindössze a zivatarok környékén lehetnek átmenetileg erős vagy viharos széllökések. 

A hőmérséklet délután a Dunántúlon 23, 28, a Dunától keletre 28, 32 fok között várható. Késő estére 19, 24 fok közé hűl le a levegő.

Gyenge hidegfront éri el térségünket. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt.

Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen