Időjárás

Többórás napsütésre számíthatunk vasárnap

A felhős és csapadékos időt okozó légköri képződmény lassan távolodik térségünktől, eközben a Dunántúlt vasárnap egy magassági hidegcsepp éri el. Előbbi hatására az Alföldön erőteljes gomolyfelhő-képződésre, utóbbi miatt pedig a Dunántúlon főként közép- és magasszintű felhőzetre, de a legtöbb helyen legalább néhány órás napsütésre számíthatunk.
Európa felhőzeti képe vasárnap 12 UTC-kor (14 óra) - előrejelzés 2018. 07. 08. Európa felhőzeti képe vasárnap 12 UTC-kor (14 óra) - előrejelzés

A Dunántúlon kevés felhőre, sok napsütésre van kilátás, legfeljebb az Alpokalján alakul ki néhány futó zápor. A Dunától keletre a több órás napsütés mellett ugyanakkor erőteljes gomolyfelhő-képződésre és szórványosan záporokra, zivatarokra számíthatunk.

Az északi, északnyugati szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, de viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő.

A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Az időjárás továbbra is a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen