Időjárás

Kedden is marad a záporokkal, zivatarokkal tarkított idő

A nyugati anticilon peremén a Balkán-félsziget felett található magassági hidegcsepp töltődik és távolodik kelet felé. Kedden délutántól azonban északnyugat felől már érkezik is a következő magassági hidegörvény, így marad a záporokkal, zivatarokkal tarkított idő.
A hőmérséklet eloszlása kb. 5 km-es magasságban 2018.07.10. 14 órára (12 UTC). A hőmérséklet eloszlása kb. 5 km-es magasságban 2018.07.10. 14 órára (12 UTC).

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, a Tiszántúlon lesz több a felhő. A déli óráktól szórványosan - a Duna mentén nagyobb számban, míg északkeleten kissé kisebb eséllyel - számíthatunk záporra, zivatarra. Estétől északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé fordulhat elő csapadék.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Fronthatás eleinte nem veszi igénybe szervezetünket, csupán kedden késő este érheti el a Kárpát-medencét egy hidegfront északnyugat felől. Akkortól jelentkezhetnek tünetek: fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen