Időjárás

Egyre inkább napos idő lesz jellemző csütörtökön

Csütörtökön a déli óráktól már jellemzően napos idő lesz gomolyfelhőkkel, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.
Napsütés Napsütéses idő várható déltől (Forrás: pixabay.com / 夏 沐沐)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzése szerint csütörtökön északnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre inkább csak délen és keleten várható – egyre kisebb mennyiségű – csapadék. A déli óráktól általában napos idő lesz gomolyfelhőkkel, és elvétve zivatarokkal. Megélénkül az északnyugati, nyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható, majd késő estére 20 és 25, péntek hajnalra pedig 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint a délelőtti órákig jellemzően délkeleten, keleten alakulhat ki intenzív zápor, illetve egy-egy zivatar, amelyet lokálisan jelentősebb mennyiségű, 20-25 milliméter körüli csapadék kísérhet. A déli és keleti határ közelében délután még előfordulhat egy-egy zivatar.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

  • Baranya megye,
  • Tolna megye,
  • Bács-Kiskun megye,
  • Csongrád megye,
  • Békés megye,
  • Hajdú-Bihar megye.

Felhőszakadás(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen