Időjárás

Hétfőn eleinte még erősen felhős lesz az ég

Hétfőn eleinte erősen felhős lesz az ég, majd déltől kezd el szakadozni a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 30 fok között alakul.
Szivárvány A déli óráktól kezdődően szakadozik felhőzet (Forrás: pixabay.com / congerdesign)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, amit követően a felhőzet a déli óráktól kezd szakadozni, késő délutántól pedig határozottan csökken is. A nap első részében többfelé várható eső, zápor, zivatar és néhol felhőszakadás is, majd egyre inkább a déli és a középső országrészben lesz jellemző a csapadék. Többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél, és a zivatarok környezetében akár viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, majd késő estére 18 és 23, kedd hajnalra pedig 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint hétfőn napközben egyre több helyen alakul ki zivatar, a legintenzívebbek az Alföldön és a Dunántúl délkeleti peremén várhatóak. Délután észak felől stabilizálódni kezd a légkör, és egyre inkább csak a déli, délkeleti országrészben lesz jellemző a kiterjedtebb zivatartevékenység.

A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti, ám előfordulhat egy-egy gócban jégeső és átmeneti szélerősödés is.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

  • Bács-Kiskun megye,
  • Csongrád megye,
  • Békés megye,
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye,
  • Hajdú-Bihar megye.

Felhőszakadás veszélye(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen