Időjárás

Vasárnap is folytatódik a zavartalan nyári meleg

Főként anticiklonális hatások dominálnak hazánk időjárásában és egyre szárazabb légtömegek töltik ki a Kárpát-medencét. Így tehát vasárnap már egyre kevesebb helyen zavarják majd gomolyfelhők a napsütést.
Előrejelzett hőmérséklet eloszlás kb 5 km-es magasságban 2018.08.19. 12 UTC (14 órakor). Előrejelzett hőmérséklet eloszlás kb 5 km-es magasságban 2018.08.19. 12 UTC (14 órakor).

A sok napsütés mellett kevés gomolyfelhő is képződik, de csak kis eséllyel alakulhat ki zápor, esetleg zivatar.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor az északi, északkeleti szél a Tiszántúlon olykor megélénkülhet, sőt záporok, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat.

A csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 22 és 27 fok közé hűl le a levegő.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 26 fokos.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A maximum-hőmérséklet a sokévi átlagnál mintegy 3-4 fokkal magasabban alakul. Kánikula várható, emiatt fogyasszunk a szokásosnál több folyadékot, lehetőleg teát, ásványvizet! Kerüljük a cukros, alkoholos italokat! Az erős ultraibolya sugárzás miatt óvjuk bőrünket!Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen