Időjárás

Eleinte borongós idő várható hétfőn

Hétfőn eleinte sokfelé várható eső, zápor elsősorban a délelőtti órákban, kora délutánra azonban már a délkeleti megyékben is számítani lehet némi napsütésre.
Eső Hétfő délelőtt még sokfelé eshet az eső (Forrás: pixabay.com / Michael Gaida)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint hétfőn sokfelé várható eső, zápor, majd a délelőtti óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, és kora délutánra már a délkeleti megyékben is lehet napsütésre számítani. A csapadék fokozatosan a déli megyékre korlátozódik, és várhatóan a délután első felében szűnik meg. Sokfelé viharos széllökések kísérik az északnyugati szelet, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás.

Nappal a legmelegebb órákban 15 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 8 és 12, kedd hajnalra pedig 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint hétfőn kora délelőttig a szél az északnyugati, északi országrész mellett máshol is viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések 60-70 km/h körül alakulnak, és elsősorban a magasabban fekvő területeken előfordulhatnak 80-90 km/h-t meghaladó lökések is.

Ezután az északkeleti megyékben gyorsan mérséklődik a szélmozgás, míg máshol érzékelhetően inkább a nap második felétől csillapodik a szél. A legtovább a Győr-Szeged vonal széles sávjában lehetnek erősebb széllökések.

Mindeközben a délkelet felé mozgó csapadékzónában kora délelőttig egy-egy helyen még megdörrenhet az ég.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki az erős széllökések veszélye miatt a mai napra három megye – Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megye – kivételével az ország valamennyi megyéjére.

Szél miatt kiadott figyelmeztetés(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen