Időjárás

Megélénkül szerdán a szél, újabb hidegfront érkezik

A keddi hidegfront mögött szerdán egy újabb érkezik. Ez azonban nem jár számottevő csapadékkal és lehűléssel, viszont átmeneti szünet után ismét nagy területen megerősödik a nyugati szél, főként északon néhol viharos lökések is kísérhetik.
Az ECMWF modell által előrejelzett maximális széllökés az ország területére, szerda 14 órára (12 UTC) Az ECMWF modell által előrejelzett maximális széllökés az ország területére, szerda 14 órára (12 UTC)

A változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, felhőátvonulások várhatók. Legfeljebb csak néhol, elsősorban az északi megyékben fordulhat elő kisebb eső, futó zápor.

Az ország északi részén és az Alföldön megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik a nyugati, északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható. Késő estére 6, 12 fokra hűl le a levegő.

Az északról érkező újabb hidegfront miatt az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen