Időjárás

Megérkezett a hidegfront vasárnap hajnalban, egész nap hűvös, borongós időre van kilátás

Anticiklon peremén újabb hidegcsepp vonul át a Kárpát-medence fölött, illetve minden szinten több fokkal hidegebb levegő érkezik hazánk fölé, ezért vasárnapra jelentősen gyengül a nappali felmelegedés, és a nagy területen erős szél, valamint a sok felhő miatt még a ténylegesnél is alacsonyabbnak érezhetjük a hőmérsékletet.
Az 500 hPa-os nyomási szint (ami kb. 5 km-es magasságban van) hőmérséklete vasárnap kora délután (12 UTC) az ECMWF modell alapján. Jól látható a magassági hidegcsepp elhelyezkedése. Az 500 hPa-os nyomási szint (ami kb. 5 km-es magasságban van) hőmérséklete vasárnap kora délután (12 UTC) az ECMWF modell alapján. Jól látható a magassági hidegcsepp elhelyezkedése.

A többnyire rövid napos időszakok mellett általában erősen felhős lesz az ég, északnyugaton lehet valamivel több napsütés. Kezdetben keleten több helyen, másutt elszórtan, a déli óráktól egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor.

Az északi szelet a Dunántúlon és északkeleten nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés is. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen