Időjárás

Kedden főként a nap első felében lesz csapadékosabb, felhősebb az idő

Kedden a Dunántúl irányából kezd kiderülni az ég, és fokozatosan a Tiszántúlra szorul majd vissza a csapadék és a felhőzet.
Őszi eső Kedden főként a nap első felében lesz csapadékosabb, felhősebb az idő (Forrás: pixabay.com / PublicDomainPictures)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden kora reggeltől a Dunántúl irányából egyre nagyobb területen derül ki az ég, s így a felhőzet és a csapadék egyre inkább a Tiszántúlra szorul vissza. Délutánra már csak a keleti megyékben lehet felhős, csapadékos az idő. Sokfelé erős lesz a délies szél, és a Dunántúlon, valamint a hegyekben viharos széllökésekre is számítani lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul, majd késő estére 10 és 15, szerda hajnalra pedig 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint kedd estig a Kisalföldön időnként viharos 60-75 km/h-s széllökés kísérheti a délnyugati szelet, miközben az intenzív záporok környezetében kora délutánig néhol lokálisan jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki az erős széllökések veszélye miatt a mai napra Győr-Moson-Sopron megye területére.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen