Időjárás

Viszonylag sok napsütésre számíthatunk a hosszú hétvégén

A hosszú hétvége napjain számíthatunk napsütéses időszakokra is, a hőmérséklet pedig gyakran 20 fok felett is alakulhat a legmelegebb órákban.
Őszi idő A felhősebb időszakok mellett derültebbekre is számíthatunk (Forrás: pixabay.com / Pepper Mint)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán az éjszaka képződő ködfoltok délelőtt mindenhol feloszlanak, és napos, csapadékmentes időre lehet számítani. Megélénkül a déli, délkeleti szél, és a Fertő térségében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul, majd késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön délig főként vastagodó magasszintű felhőzet várható napos időszakokkal, amit követően délután alacsonyabb szinteken is megnövekszik a felhőzet, s estétől a Dunántúlon helyenként esőre, záporra is számítani lehet. Reggelre néhol átmeneti köd képződhet, s kezdetben megélénkülhet a keleti, délkeleti, később pedig a délkeleti, déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Pénteken erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, a Dunántúl nyugati részén lehet több felhő az égen, ahol elszórtan eső, zápor is kialakul. Többfelé megélénkül a déli, délkeleti szél, illetve reggelre helyenként átmeneti ködfolt képződhet. Éjszaka a leghidegebb órákban 9 és 17, nappal a legmelegebb órákban pedig 17 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton a változóan felhős idő közepette hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek, de helyenként – napközben egyre növekvő eséllyel – kisebb eső is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Vasárnap fokozatosan zsugorodnak és feloszlanak az éjszaka képződő ködfoltok, így a ködmentes tájakon jobbára gyengén felhős időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű, helyenként megélénkül a keleties szél. Éjszaka a leghidegebb órákban 6 és 11, nappal a legmelegebb órákban pedig 15 és 22 fok közötti hőmérséklet várható.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen