Időjárás

A hétvégén már valamivel felhősebb lesz az ég

A hétvégén már valamivel felhősebb idő lesz a nappali órákban is, és továbbra is többfelé várható köd reggelente.
Ködös idő Reggelente továbbra is ködös időre számíthatunk (Forrás: pixabay.com / Johannes Plenio)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken az északkeleti megyékben és a nyugati határvidéken tartósabban megmaradhat a köd és a rétegfelhőzet, máshol azonban napos, fátyolfelhős idő lesz jellemzőbb. Jelentéktelen szitálás legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő. Az Észak-Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 18 fok között alakul, majd késő estére 3 és 9, szombat hajnalra pedig -1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Szombat reggelre a köd és a rétegfelhőzet ismét terjeszkedik, és napközben ugyan csökken a területe, de elsősorban a nyugati határvidéken és északkeleten nem mindenhol tisztul ki az idő. Máshol fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel. Néhol előfordulhat ködszitálás, illetve a déli, délkeleti szél néhol megélénkül, a Fertő környezetében pedig meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és 7 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 10 és 18 fok között lesz jellemző, a 14 fok alatti értékekkel a tartósabban borult helyeken számolhatunk.

Vasárnap reggelre is terjeszkedik a köd és a rétegfelhőzet, aminek területe napközben csökken ugyan, de főként a nyugati határvidéken és északkeleten nem mindenhol tisztul ki az idő. Az ország más területein felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Többfelé megélénkülhet a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig jellemzően 15 és 20 fok között alakul.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Változó időre számíthatunk az elkövetkező napokban

Változó időre számíthatunk az elkövetkező napokban


ELŐREJELZÉS,     NAPSÜTÉS,     ESŐ

Erősen felhős időre számíthatunk a hétvégén

Erősen felhős időre számíthatunk a hétvégén


HÉTVÉGE,     HÓFÚVÁS,     HAVAZÁS

Lezuhant és meghalt egy munkás egy szombathelyi építkezésen

Lezuhant és meghalt egy munkás egy szombathelyi építkezésenKiderült, ki Pintér Tibor új szerelme

Kiderült, ki Pintér Tibor új szerelmeSzükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt

Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt


TÁTRA,     HAVAZÁS,     SZLOVÁKIA

Immár harmadik éve nem emelik a közmunkások bérét

Immár harmadik éve nem emelik a közmunkások bérétA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen