Időjárás

A hétvégén már valamivel felhősebb lesz az ég

A hétvégén már valamivel felhősebb idő lesz a nappali órákban is, és továbbra is többfelé várható köd reggelente.
Ködös idő Reggelente továbbra is ködös időre számíthatunk (Forrás: pixabay.com / Johannes Plenio)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken az északkeleti megyékben és a nyugati határvidéken tartósabban megmaradhat a köd és a rétegfelhőzet, máshol azonban napos, fátyolfelhős idő lesz jellemzőbb. Jelentéktelen szitálás legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő. Az Észak-Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 18 fok között alakul, majd késő estére 3 és 9, szombat hajnalra pedig -1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Szombat reggelre a köd és a rétegfelhőzet ismét terjeszkedik, és napközben ugyan csökken a területe, de elsősorban a nyugati határvidéken és északkeleten nem mindenhol tisztul ki az idő. Máshol fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel. Néhol előfordulhat ködszitálás, illetve a déli, délkeleti szél néhol megélénkül, a Fertő környezetében pedig meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és 7 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 10 és 18 fok között lesz jellemző, a 14 fok alatti értékekkel a tartósabban borult helyeken számolhatunk.

Vasárnap reggelre is terjeszkedik a köd és a rétegfelhőzet, aminek területe napközben csökken ugyan, de főként a nyugati határvidéken és északkeleten nem mindenhol tisztul ki az idő. Az ország más területein felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Többfelé megélénkülhet a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig jellemzően 15 és 20 fok között alakul.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen