hirdetés
Időjárás

Megdőlt hétfőn a napi maximumrekord

November 12-én, hétfőn megdőlt az eddigi napi maximumrekord, Sellyén mértek 23 fokot. A már-már tavaszias időnek azonban hamarosan vége: az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hétvégétől egyre nagyobb területen befolyásolja majd az időjárást a hideg sarkvidéki eredetű levegő.
Őszi idő A kellemes, meleg napok után a hétvégétől erőteljes lehűlésre lehet számítani (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)
hirdetés

Sellyén 23,0 fokig emelkedett a hőmérséklet november 12-én, ezzel pedig megdőlt a 2015-ben Bátán mért 22,7 fokos eddigi rekord – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a közösségi oldalán. Tegnap egyébként a maximumok országos átlaga 18 fok körül alakult, ami az ilyenkor szokásos értékeknél nagyjából 10 fokkal magasabb.

A kellemes, már-már tavaszias időnek azonban hamarosan vége, hiszen a meteorológiai szolgálat szerint, amint azt a legfrissebb hőmérsékleti anomália előrejelzés is megerősíti, a hétvégétől „egyre nagyobb területeket hódít meg” a hideg sarkvidéki eredetű levegő.

Mint fogalmaztak, az már nem kérdés, hogy az ősz legerősebb lehűlése érkezik, ugyanakkor a lehűlés mértékét, továbbá a csapadék mennyiségét és halmazállapotát érintően akadnak még bizonytalanságok.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Borúsabb, csapadékos idő várható kedden

Borúsabb, csapadékos idő várható keddenHidegörvény közeledik az ország felé

Hidegörvény közeledik az ország feléhirdetés
Növekvő karácsonyi forgalomra számítanak az áruházak

Növekvő karácsonyi forgalomra számítanak az áruházakSzarvast gázolt a vonat Tapolca és Balatonederics között

Szarvast gázolt a vonat Tapolca és Balatonederics között


TAPOLCA,     BALATONEDERICS,     VONAT

Theresa May: nem lesz szavazás kedden a Brexit-megállapodásról

Theresa May: nem lesz szavazás kedden a Brexit-megállapodásrólA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen