Időjárás

Megdőlt hétfőn a napi maximumrekord

November 12-én, hétfőn megdőlt az eddigi napi maximumrekord, Sellyén mértek 23 fokot. A már-már tavaszias időnek azonban hamarosan vége: az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hétvégétől egyre nagyobb területen befolyásolja majd az időjárást a hideg sarkvidéki eredetű levegő.
Őszi idő A kellemes, meleg napok után a hétvégétől erőteljes lehűlésre lehet számítani (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)

Sellyén 23,0 fokig emelkedett a hőmérséklet november 12-én, ezzel pedig megdőlt a 2015-ben Bátán mért 22,7 fokos eddigi rekord – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a közösségi oldalán. Tegnap egyébként a maximumok országos átlaga 18 fok körül alakult, ami az ilyenkor szokásos értékeknél nagyjából 10 fokkal magasabb.

A kellemes, már-már tavaszias időnek azonban hamarosan vége, hiszen a meteorológiai szolgálat szerint, amint azt a legfrissebb hőmérsékleti anomália előrejelzés is megerősíti, a hétvégétől „egyre nagyobb területeket hódít meg” a hideg sarkvidéki eredetű levegő.

Mint fogalmaztak, az már nem kérdés, hogy az ősz legerősebb lehűlése érkezik, ugyanakkor a lehűlés mértékét, továbbá a csapadék mennyiségét és halmazállapotát érintően akadnak még bizonytalanságok.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen