Időjárás

A mai volt az ősz eddigi leghidegebb reggele

Majdnem -13 fokot mértek ma a Nógrád megyei Zabarban.
Hűvös idő A minimumok átlaga ma -5,5 fok között alakult, ami az ilyenkor szokásos fagypont körüli értéknél több mint 5 fokkal alacsonyabb. (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán azt írja, az országos átlagos minimumot és a szezonrekordot tekintve a mai volt az ősz eddigi leghidegebb reggele.

A bejegyzés szerint a Nógrád megyei Zabarban ezen a reggelen 12,1 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet. Ez ugyanakkor minimum rekordot nem jelent, hiszen 1915-nen Ásotthalmon ezen a napon -20 fokot mértek.

A minimumok átlaga ma -5,5 fok között alakult, ami az ilyenkor szokásos fagypont körüli értéknél több mint 5 fokkal alacsonyabb.

Az ország délkeleti, keleti részében ellenben nem volt komolyabb lehűlés, így ott az ősz eddigi leghidegebb reggelének feltehetőleg továbbra is november 17. számít.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen