Időjárás

Erősen felhős időre számíthatunk a hétvégén

A hétvégén többnyire borús, illetve erősen felhős lesz az ég, majd hétfőn a szél is megerősödhet, viharossá válhat.
Téli idő Folytatódik a hideg, igazi téli idő a hétvégén (Forrás: pixabay.com / Pexels)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szombaton - esetlegesen átmeneti szakadozásokkal - erősen felhős, borult lesz az ég, ugyanakkor havazásra már inkább csak a keleti vidékeken lehet számítani. Másfelé jobbára havas eső, eső várható. Nagy területen élénk, s főként Észak-Dunántúlon pedig időnként erős is lehet a nyugati szél. Nappal a legenyhébb órákban -3 és +6 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -4 és +2 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szombaton a kiterjedt havazás már egyre inkább az ország keleti, délkeleti harmadára korlátozódhat, míg máshol elszórtan számíthatunk vegyes csapadékra. Előbb a Dunántúlon, majd idővel az ország legnagyobb részén halmazállapot váltás következik be, aminek során akár átmeneti gyenge ónos eső is előfordulhat. Mindeközben a helyenként megerősödő nyugati, északnyugati szél gyenge hófúvást okozhat.

Az OMSZ hófúvás veszélye miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki öt megye (Vas, Zala, Tolna, Baranya és Csongrád megye) kivételével minden megyére a mai napra.

Hófúvás(Forrás: met.hu)

Vasárnap jellemzően erősen felhős lesz az ég, ám átmenetileg ekkor is felszakadozhat a felhőzet. Hajnalban több helyen, később elszórtan lehet csapadékra számítani, amely többnyire eső, havas eső, északkeleten és keleten pedig hó, havas eső lehet. Megélénkül, és helyenként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 1 és 8 fok között várható.

A jövő hét első napján is marad eleinte az erősen felhős, borús idő, ám idővel felszakadozik és csökken a felhőzet. Hétfő reggelig többfelé vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk, azután azonban napközben csak helyenként alakulhat ki zápor, hózápor. Megerősödik, és nagy területen viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Éjszaka a leghidegebb órákban -2 és +3, nappal a legenyhébb órákban pedig 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
A hétvége első felében várható több napsütés

A hétvége első felében várható több napsütés


NAPSÜTÉS,     HÉTVÉGE,     HAVAZÁS

Változó időre számíthatunk az elkövetkező napokban

Változó időre számíthatunk az elkövetkező napokban


ELŐREJELZÉS,     NAPSÜTÉS,     ESŐ

Kiutasítása végrehajtásáig őrizetben marad Ahmed H.

Kiutasítása végrehajtásáig őrizetben marad Ahmed H.Mintegy négyezren sztrájkoltak a győri Audiban

Mintegy négyezren sztrájkoltak a győri Audiban


AUDI,     GYŐR,     AHFSZ

További kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

További kórházakban rendeltek el látogatási tilalmatElhunyt Andy Vajna

Elhunyt Andy Vajna


ANDY VAJNA,     GYÁSZ,     HALÁLOZÁS

Robbanótestet találtak egy fővárosi építkezésen

Robbanótestet találtak egy fővárosi építkezésen


BOMBA,     BUDAPEST,     ÉPÍTKEZÉS

Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzának

Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzánakA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen