hirdetés
Külföld

Donald Trump és az eltűnt diktátorok

Szaddám Huszeint és Moammer Kadhafit hiányolta a republikánus elnökjelölt egy vasárnapi interjúban

Donald Trump, a legesélyesebbnek tartott republikánus elnökjelölt szerint hátrányára változott a Közel-Kelet a két diktátor meggyilkolása óta. Vasárnap a CNN-nek így nyilatkozott: „A világ kétségkívül jobb hely lenne, ha Szaddám Huszein iraki és Moammer Kadhafi líbiai diktátor még mindig hatalmon lenne”.
Donald Trump Donald Trump (Forrás: Gannett-cdn.com)
hirdetés

A millárdos politikus szerint a két vezető eltávolítása a hatalomból destabilizálta országukat, melegágyat biztosítva a terrorizmusnak, melynek szinte kiképző központjaivá váltak. Irakban 2003-ban éppen az Egyesült Államok teremtett „rendet”, míg Líbiában 2011-ben a nép lázadt fel „vezére” ellen. Trump azt mondta, a két ország jelenleg csak papíron létezik.

Trump őszintén hisz az amerikai erődemonstrációban, a hadsereg fokozott erősítését tartja a legfontosabbnak, mert a közel-keleti példátlan erőszakhullám középkori viszonyokat teremtett a térségben.

A kialakult helyzetért az Obama-kormány külpolitikáját hibáztatja, melyet 2009 és 2013 között a jövő évi elnökválasztás legvalószínűbb demokrata jelöltje, az Obama utódának szánt Hillary Clinton vezetett.

Az egykori First Lady-t egyébként nem tartja veszélyes ellenfélnek, eddigi munkája alapján könnyen legyőzhetőnek véli. Persze nem kíméli saját párttársait sem. A fő riválisának szmító Ben Carsonról azt mondta, hogy az még egyetlen munkahelyet sem teremtett, míg ő már több ezret. A szintén esélyes Jeb Bush-t azért támadta, mert szerinte annak testvére, a volt elnök George W. Bush okolható a 2001. szeptember 11-i terrortámadásért.

Trump egyelőre a legesélyesebb republikánus elnökjelölt a párttal szimpatizálók körében. Egy vasárnapi felmérés szerint a republikánus szavazók 70 százaléka most úgy véli, hogy megnyerné a jövőre esedékes elnökválasztást.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnél

Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnélhirdetés
Több mint ötvenen meghaltak, miután kigyulladt egy busz Kazahsztánban

Több mint ötvenen meghaltak, miután kigyulladt egy busz Kazahsztánban


KAZAHSZTÁN,     BALESET,     BUSZ

Donald Trump Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak

Donald Trump Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak


USA,     DONALD TRUMP,     HAMIS HÍREK

Megalakult az új katalán parlament

Megalakult az új katalán parlamenthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen