hirdetés
Külföld

Washington és Szöul nem örülne egy újabb provokációnak Phenjantól

Mind az amerikai, mind a dél-koreai védelmi miniszter óva intette hétfőn Phenjant újabb provokatív katonai akcióktól, amelyeket állításuk szerint hazájuk nem fog ölbe tett kézzel nézni.
USA és Dél-Korea A kép illusztráció (Forrás: Pakamedforces.com)
hirdetés

A minden évben megrendezésre kerülő, az USA és Dél-Korea közötti biztonsági tárgyalások zajlottak le a hétvégén. A közösen kiadott közleményben hangsúlyozzák, hogy amennyiben szükséges, egységes fellépésre számíthat Észak-Korea, ha nem szűnteti be provokatív katonai tevékenységeit. Ugyanakkor megerősítésre került az is, hogy a Phenján által bírált szövetséges hadgyakorlatokat továbbra is folytatni fogják.

Az utóbbi években egyre feszültebb a helyzet a térségben. A Csonan elnevezésű dél-koreai hadihajó 2010-ben bekövezett elsüllyesztését továbbra is az északiaknak tulajdonítják. Ugyanebben az évben Jongpong sziget észak-koreai tüzérségi támadás alá került, mely halálos áldozatokkal is járt. Mindezt a feszültséget tetézi a kommunista ország folyamatos atomkísérletei is. Amelyek a titkosszolgálati jelentések szerint továbbra sem szűnnek meg.

Az Egyesül Államok jelenleg 28 500 katonát állomásoztat Dél-Koreában. Mint ismeretes, a két koreai ország hivatalosan továbbra is háborúban áll egymással, a jelenleg kialakult békés helyzetet az 1953-ban megkötött kölcsönös tűzszünet biztosítja.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos áldozata is van a torontói lövöldözésnek

Halálos áldozata is van a torontói lövöldözésnek


KANADA,     LÖVÖLDÖZÉS,     TORONTO

Németországban hiány van katonákból és orvosokból is

Németországban hiány van katonákból és orvosokból ishirdetés
A német evangélikusok vezetője is bírálja a bajor politikusokat

A német evangélikusok vezetője is bírálja a bajor politikusokat


NÉMETORSZÁG,     MENEKÜLTEK,     CSU

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában


ROMÁNIA,     KANYARÓ,     OLTÁS

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen